Zeleninové čatní
Indické studené omáčky se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu. Tato zeleninová omáčka z cukety a rajčat jistě zaujme výraznou vůní a kombinací sladkých a pikantních chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 991 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,47 g |
Tuky | 3,11 g |
Vláknina | 35,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 145,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno, jablka oloupeme a také nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V kastrolu zpěníme cibulku, přidáme cuketu, rajčata, jablka a osolíme. Zázvor nastrouháme, chilli papričku nasekáme najemno a přidáme do kastrolu. Osladíme, přisypeme hrst rozinek, okořeníme kardamomem a skořicí a zalijeme octem s vodou.
Krok 3: Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme vařit alespoň 1,5 hodiny, až ve směsi není přebytečná tekutina.
Krok 4: Vyjmeme celou skořici a tyčovým mixérem krátce nahrubo rozmixujeme, aby místy zůstaly i celé kousky. Ihned horké naléváme do čistých vyvařených sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Krok 5: Po 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout. Není potřeba další sterilace.
Zveřejněno 9. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yL6q
Moje poznámka
Zeleninové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yL6q
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 22 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 7 minutami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 19 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 24 minutami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 25 minutami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 33 minutami
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 2 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 3 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 6 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 6 hodinami
Suroviny:
cuketa,
rajče,
cibule červená,
jablko,
sůl,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
rozinky,
skořice celá,
kardamom mletý,
ocet,
voda,
cukr třtinový
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.