Rebarborový koláč křehký bez drobenky
Recept ještě nebyl hodnocenVarianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Rebarboru omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku.Přilijeme vodu, med a přisypeme skořici a lístky meduňky. Rebarboru rozvaříme a buď rozmačkáme vidličkou nebo…
V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.Náplň si…
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku. Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty…
Rebarbora je ryze sezónní zelenina se specifickou kyselou chutí, která je v kuchyni využívána obvykle jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem.…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost.…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Snadný koláč bez kynutí. Sladké řezy s jahodami a rebarborou, zasypané voňavou máslovou drobenkou, se stanou ozdobou každého stolu – nejen v neděli. Připravíte je rychle…
Kyselkavá chuť rebarbory nejlépe vynikne ve sladkých moučnících. Vyzkoušejte křupavé šátečky z listového těsta plněné pocukrovanou rebarborou. Šátečky jsou ideálním…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumblu, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Rebarbora je skvělá zdravá zelenina se zajímavou kyselkavou chutí. Můžeme z ní připravit například marmeládu, ve které ji zkombinujeme s kousky banánu. Tato marmeláda se…
Mezi dvě vrstvy křehkého těsta naplníme tvarohovou náplň, kterou protkají kousky šťavnaté rebarbory. Tento vynikající koláč vám určitě zachutná. Kombinace kakaového…
Kyselkavá rebarbora a sladké jahody jdou výborně k sobě. Vyzkoušejte tuto kombinaci v džemu, díky kterému si obě chutě užijete i mimo sezónu. Džem je skvělý do moučníků,…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…