Křehké rebarborové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenJarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Kdo by neměl rád pudink? A třeba takový vanilkový můžeme doplnit i kousky rebarbory. Tu nakrájíme, necháme doměkka povařit s cukrem a na střídačku vrstvíme. Na poslední…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Výborný třený rebarborový koláč sklidí u rodiny i návštěvy velký úspěch. Kyselá chuť rebarbory je vyvážená sladkostí mandlového sněhu. Příprava je snadná a koláč je do…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost.…
Sezóna rebarbory je velice krátká a pokud i vy si chcete vychutnat tuto zeleninu nakyslé chuti, neváhejte a připravte z ní sladký moučník, krásně vonící po mandlích.…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Sezónní rebarboru můžete zužitkovat i jinak, než do moučníku. Vyzkoušejte zajímavou rebarborovou omáčku s estragonem. Kombinaci nakyslé chuti a jemně pikantního…
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Pokud máte doma zmrzlinovač, neváhejte a pusťte se do přípravy lahodně osvěžující zmrzliny, s příchutí třešně a rebarbory. Tato kombinace chutí vás zajisté okouzlí a…
Rebarborová sezona se pomalu blíží a je relativně krátká, takže pokud máte tuto zeleninu lehce nakyslé chuti rádi, je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
S přicházejícími teplejšími dny přichází také chuť na oblíbenou slaďoučkou pochoutku - zmrzlinu. Připravit si ji můžete i v pohodlí vašeho domova, ať už za pomoci…
S přicházejícími teplejšími dny přichází také chuť na oblíbenou slaďoučkou pochoutku - zmrzlinu. Připravit si ji můžete i v pohodlí vašeho domova, ať už za pomoci…
Z voňavých květů černého bezu si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Křupavý crumble je jednoduchý dezert, který skvěle chutná nejen se zmrzlinou, ale i se zakysanou smetanou nebo vanilkovým krémem. Tato varianta spojuje příjemně kyselou…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Přirozená kyselost a rebarbory zrovna vybízí k tomu, upéct z ní výborný koláč. Tuto jarní rostlinu lze ale využít i pro jiné druhy dezertů. Zkuste sladkou variantu s…
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její…
Sezona rebarbory je velice krátká a proto je třeba si ji co nejvíce vychutnat. Kyselkavé rebarboře nejvíce sluší sladké koláče, kterým dodá zajímavou chuť. Koláč s…