Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou

Bramborbrambor Kuchařka: Bramborbrambor

Doba přípravy: 100 minut 15 ks Ostatní 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Rebarborový kompot:
120 g očištěné rebarbory nakrájené na kousky
40 g cukru krupice
30 ml vody
Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou:
155 ml plnotučného mléka
15 g čerstvých kvasnic
45 g změklého másla
30 g cukru
250 g hladké mouky
½ lžičky mletého kardamomu
špetka soli
Náplň:
65 g másla
50 g cukru krupice
10 g mletého kardamomu (nebo víc podle chuti)
Na dokončení:
1 rozšlehané vejce na potření
rebarborový kompot
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravte rebarborový kompot.

  2. Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím naplňte šnečky.

  3. Mléko lehce ohřejte, aby bylo jen mírně vlažné. Rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.

  4. Do mísy dejte změklé máslo, cukr, mouku, kardamom, sůl a mléko s kvasnicemi. Ručně nebo v robotu zpracujte hladké těsto.

  5. Těsto zakryjte utěrkou a na teplém místě nechejte kynout asi 45 minut, dokud nezdvojnásobí svou velikost.

  6. Mezitím si připravte náplň. Máslo rozpusťte a smíchejte s cukrem a kardamomem. Čas od času promíchejte a nechejte ztuhnout, aby se náplň dala hezky roztírat.

  7. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválejte na čtverec 45x45 cm. Rovnoměrně ho potřete náplní a zarolujte do rolády.

  8. Z těsta krájejte třícentimetrové kousky a každý vložte do papírového košíčku na muffiny o průměru dna cca 4,5 cm.

  9. Zakryjte utěrkou a nechejte další půlhodinu kynout.

  10. Troubu předehřejte na 200°C. Šnečky potřete rozšlehaným vajíčkem a doprostřed dejte půl lžičky rebarborového kompotu.

  11. Pečte šnečky 15 - 18 minut, dokud nezezlátnou. Opět záleží na konkrétní troubě. Během pečení plechy otočte, aby se šneky rovnoměrně propekly.

  12. Nechejte vychladnout a pusťte se do nich! Šneky jsou nejlepší čerstvé, pár hodin po upečení.

  13. Šnečky můžete nachystat den předem a nechat je přes noc kynout v lednici a až další den je upéct.

Poznámka

Autorka receptu: food bloggerka Děvče u plotny

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou

Zapomněl/a jsem heslo