Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,69 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 369,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru.
Přidáme pokrájenou šalvěj, rozmarýn, med, přilijeme víno a vše promícháme. Krok 2: Čistou a osušenou kachnu prosolíme, okmínujeme - i zevnitř.
Směsí kachnu naplníme a vložíme do pekáče.
Zbytek směsi dáme na dno pekáče, stejně tak i zbytek bylinek.
Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby a pečeme přikryté při 180°C 1,5 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a pečeme dalších 1,5 hodiny.
Upečenou kachnu vyndáme, naporcujeme (směs z vnitřku kachny já už nepoužívám, ale krásně poslouží k výrazné chuti kachny, ale i šťávy). Krok 4: Bramborovo-křenové pyré:
Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě standardním způsobem.
Vedle toho nastrouháme na jemném struhadle křen, který pak na zpěněném másle smažíme cca 2 minuty.
Brambory rozšťoucháme, vlijeme potřebné množství smetany, přidáme máslo, přimícháme osmažený křen a osolíme dle chuti. Krok 5: Kachnu servírujeme s bramborovo-křenovým pyré.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Moje poznámka
Pečená kachna s netradiční rebarborou a bramborovo-křenovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4oE
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
MichalP před 3 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 3 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 4 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 5 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 6 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 8 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 8 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
netradiční příloha k pečené kačeně,
pečení kachny,
recepty kachna pečena,
kuře s křenovým pyré,
křenové piré
Suroviny:
kachna,
rebarbora,
jablko,
med,
sůl,
kmín celý,
cibule,
rozmarýn,
šalvěj čerstvá,
vývar,
víno červené,
brambory,
křen,
smetana,
máslo
Komentáře (2)