Cuketovo - rebarborový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř. Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné ,,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř. Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné ,,…
Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se…
Z múky, cukru, zmäknutého masla, soli a vajec urobíme v mise mrveničku, z ktorej vypracujeme kompaktné hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na noc…
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti,…
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek, rozpustíme si máslo, do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, promícháme, přidáme vejce, vlahé máslo a kvásek,…
Plátky mäsa roztlačíme päsťou, nesolíme, syr je slaný. Na troche oleja orestujeme žlté cibule pokrájané na väčšie kusy, pridáme papriky, asi 250 g rebarbory a huby …
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je…
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme…
Na pánvi si rozehřeju máslo, orestuji na kostky pokrájené ňadro kuřecí. Jen co se zatáhne, posolím. Očistěnou rebarboru pokrojím na kousky přihodím na pánev a restuji. …
Játra očistím, operu ( pod vodovodním kohoutkem ), zaliju 3 PL mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky. Na…
V rendlíku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět. Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliji trochou vřící…
Nejdříve připravte rebarborový kompot.Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím…
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.Všechny…
Koláč, skládající se z ořechového korpusu, potřený směsí kombinující nakyslou chuť rebarbory a jahodového džemu, potěší všechny vaše strávníky. S chutí se pusťte do jeho…
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. Dáme do mísy,zasypeme třtinovým cukrem a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím najemno nastrouháme…
Koláč s rebarborou a jahodami je lahodný a osvěžující dezert, který spojuje pikantní chuť rebarbory s sladkostí jahod. Tato kombinace se používá zejména v letních…
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru…
Vejce ušleháme se třtinovým cukrem, přidáme olej a dál šleháme. Nakonec po částech přisypeme mouku, promíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vlijeme do těsta…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout. V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě promícháme do hladka.…
Rebarboru umyjeme, osusime a pokrajame na mensie kusky. Zmaknute maslo vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom do peny. Pridame po jednom zltky, zakazdym dobre…
Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…
Sladké palačinky, to je dezert, který zná z dětství snad každý z nás. Chutnají s marmeládou i tvarohem. Když ale vyměníme tradiční náplně za rozvar z brusinek, jahod a…
Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní…