Drůbeží rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenRizoto jak jej známe, je rychlé, jednoduché a vynikající jídlo. Krásně se v něm zpracuje zbylé maso, zelenina nebo uvařená rýže z jiného pokrmu a můžete do něj vždy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 144 kJ / 35 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,40 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,50 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rizoto jak jej známe, je rychlé, jednoduché a vynikající jídlo. Krásně se v něm zpracuje zbylé maso, zelenina nebo uvařená rýže z jiného pokrmu a můžete do něj vždy…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Čas od času není od věci trochu odlehčit jídelníček bezmasým pokrmem. Lehký zeleninový kuskus je velice snadný a rychlý na přípravu, navíc skvěle chutná. Doslova ideální…
Zapečené těstoviny jsou oblíbenou klasikou, která chutná nejen dětem, ale také dospělým. Zapečené těstoviny se žampiony, sýrem a šunkou, potěší jako sytý oběd nebo…
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Cizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se…
Zelenina by měla být ideálně součástí každého našeho jídla. Připravte si s našim receptem tento křupavý a osvěžující zelný salát. Nudličky zelí doplníme mrkví, cibulí a…
Šunkovou pěnu si asi všichni pamatujeme z dětství, namazanou na rohlíku. Její barva byla někdy až příliš růžová. Šunková pěna podle našeho receptu se skládá pouze z…
Pomazánka z uzeného lososa je rychlá, krémová a plná chuti. Jemný sýr s kapkou citronu a čerstvou pažitkou krásně doplňuje výraznost lososa. Skvěle se hodí na čerstvé…
Smetanová hrášková polévka s rybím vývarem a kapřími hranolkami je nápaditá a chutná. Kousky křupavého kapřího masa skvěle doplní lahodnou chuť krémové polévky.…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Jarní bramborový salát s ředvičkami se skvěle hodí ke smaženým řízkům nebo rybímu filé. Salát je osvěžující, ředkvičky a salátová okurka v každém soustu příjemně křupnou…
Tofu nakrájíme na menší kostičky, cibuli opečeme na oleji, přidáme tofu a podlejeme sklenicí vody. Okořeníme, přidáme mrkev a krátce provaříme. Ještě horké rozmixujeme a…
Bramborové noky jsou velice variabilní a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Noky s restovanými žampiony a klobásou bohatě posypeme strouhaným sýrem. Během chvíle tak…
Bulgur je tradiční pro kuchyni na Středním Východě. Jeho hlavním benefitem je dobrá stravitelnost a vysoký obsah vlákniny a také variabilita. Připravte jej třeba s…
Ze Slovenska pochází liptovská pomazánka, která kombinuje jemný tvaroh s výraznou chutí brynzy a máslem. Krémová a lahodná pomazánka nejlépe chutná na čerstvém pečivu,…
Trojúhelníčky vidličkou rozmačkáme, přidáme ostatní suroviny a spojíme zakysanou smetanou.Necháme hodinu proležet, mažeme na tmavý chléb, nebo celozrnné pečivo.
Polévka byla dělaná v papiňáku, tak jsem čočku předem nenamáčela. Na tuku si orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a na maličké kostičky nakrájenou uzeninu a necháme,…
Tuňáka necháme na sítku okapat.Do misky dáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibuli, tuňáka, flóru a nastříháme řeřichu.Vše řádně promícháme, přidáme chilli papričku,…
Hranolky rozložíme na olejem potřený, rozehřátý plech a v dobře vyhřáté troubě opečeme dorůžova. Poté je osolíme a promícháme na tenké nudličky pokrájenou šunkou nebo…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme lžičku másla (nepřepálit), vložíme nakrájenou zeleninu a pomalu restujeme, až nám začne mrkev pouštět…
Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme…
Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme…
Smažené kapustové placičky jsou jednoduchým a chutným způsobem, jak využít kapustu jinak, než do polévky. Díky česneku a koření mají výraznou chuť, která vás příjemně…