Velké koláče
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránkovi stačí…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně na Bílou sobotu, ale i mimo…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Štrúdl z pivního těsta je překvapivě jednoduchý a přitom krásně vláčný a obejde se úplně bez droždí. Zvládne ho i ten, kdo má z kynutého těsta obavy. Se šťavnatými…
Krásně voňavá citronová bábovka bude díky přidání cukety opravdu vláčná. Dle vlastní chuti ji můžete doplnit sušeným ovocem, nebo ořechy a připravit si ji tak pokaždé…
Řezy Henrietta jsou pracnější na přípravu, ale skrývají v sobě lahodné potěšení. Voní meruňkami, ořechy, rozinkami a rumem. Finální tečku dotvoří lesklá a hladká…
Šťavnatá kombinace cukety, jablíček, voňavého koření a rozinek. Tahle víkendová buchta bude chutnat všem. Zvládne ji i začátečník, a pokud si ji nedáte k snídani, bude…
Vláčné meruňkové řezy jsou doslova perfektním moučníkem pro nedělní návštěvu ke kávě. Řezy s tvarohovou nádivkou vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale i vašim…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Nadýchané lívanečky s kousky jablek posypané skořicovým cukrem jsou rychlým a oblíbeným dezertem, který provoní celou kuchyni. Skvělé k snídani, svačině i jako sladká…
Jemný krém z ovesných vloček připomíná pudink, ale je lehčí a přirozeně výživný. Ovesné flameri je jednoduchý dezert, který zasytí a potěší svou jemnou chutí děti i…
Žemlovka, jak ji neznáte. Jemný jogurt nahradí tvaroh a místo rohlíků poslouží máslová vánočka, která dodá dezertu bohatší chuť i vláčnost. Se švestkami a nektarinkami…
Malé, nadýchané a jemně sladké. Přesně takové jsou tradiční holandské koblížky. Pečou se v pánvi v horkém oleji, sypají se cukrem a jsou ideální pochoutkou na víkendové…
Lehký a vláčný koláč plný šťavnatých jablek potěší všechny, kdo se chtějí vyhnout klasickému cukru. Díky přírodnímu oslazení je vhodný i pro diabetiky, přitom si…
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Ideální bábovka na sladké víkendové ráno, nebo k nedělní kávě. Je jednoduchá, vždy se povede a přidat můžete podle chuti ořechy nebo jiné sušené ovoce. Bábovka bude…
Ovesné sušenky nedají mnoho práce a budete je mít za chvilku připravené. Hotové těsto nechte trochu odpočinout, bude se s ním pak lépe pracovat. A nezapomeňte mít dost…
Jablečný štrůdl je klasika. Tentokrát je připraven z pivního těsta. Pivo zajistí, že těsto bude křehké a vláčné a po upečení krásně křupavé. Samozřejmostí je vynikající…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Nejdříve namočíme rozinky do rumu a necháme je asi hodinu nasáknout. Pro přípravu těsta utřeme změklé máslo s polovinou cukru a žloutky do pěny.Z bílků a druhé poloviny…