Český trhanec s teplými malinami
Recept ještě nebyl hodnocenTrhanec sice může vypadat jako nepovedená palačinka, ale jeho potrhání je záměrné. Díky sněhu z bílků bude krásně nadýchaný. Přelít ho můžete čímkoli, co máte rádi. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trhanec sice může vypadat jako nepovedená palačinka, ale jeho potrhání je záměrné. Díky sněhu z bílků bude krásně nadýchaný. Přelít ho můžete čímkoli, co máte rádi. V…
Vláčné meruňkové řezy jsou doslova perfektním moučníkem pro nedělní návštěvu ke kávě. Řezy s tvarohovou nádivkou vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale i vašim…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Jemný krém z ovesných vloček připomíná pudink, ale je lehčí a přirozeně výživný. Ovesné flameri je jednoduchý dezert, který zasytí a potěší svou jemnou chutí děti i…
Voňavý jablečný štrůdl je klenot naší kuchyně. Existují varianty z kynutého, taženého i listového těsta. V tomto receptu jej připravíme z těsta s přídavkem bílého…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Malé, nadýchané a jemně sladké. Přesně takové jsou tradiční holandské koblížky. Pečou se v pánvi v horkém oleji, sypají se cukrem a jsou ideální pochoutkou na víkendové…
Lehký a vláčný koláč plný šťavnatých jablek potěší všechny, kdo se chtějí vyhnout klasickému cukru. Díky přírodnímu oslazení je vhodný i pro diabetiky, přitom si…
Kokosové muffiny bez cukru potěší všechny, kdo hledají zdravější alternativu sladkého pečení. Díky rozinkám jsou přirozeně nasládlé, vláčné a krásně voňavé. Skvěle se…
Ideální bábovka na sladké víkendové ráno, nebo k nedělní kávě. Je jednoduchá, vždy se povede a přidat můžete podle chuti ořechy nebo jiné sušené ovoce. Bábovka bude…
Mezi klasiku domácího pečení patří kynutý jablečný závin. Jemné těsto krásně doplní slaďoučká náplň z jablek, rozinek a skořice. Vlažný závin, posypaný moučkovým cukrem,…
Tvarohový koláč bez cukru a s jablky je voňavý a vláčný dezert, který spojuje jemnost tvarohové náplně s lehce nakyslou svěžestí jablek. Díky jednoduché přípravě a…
Kuličky bez cukru jsou zdravější variantou tradičního cukroví, které si zachová slavnostní chuť i vůni. Přirozeně oslazené sušeným ovocem nebo alternativními sladidly.…
K vánočním svátkům patří také neodmyslitelně vůně vaječného likéru. Potěšte své blízké a připravte krásně vláčný likérový chlebíček, plný rozinek a ořechů. Chlebíček s…
Kynuté těsto je vskutku univerzálním nástrojem, ze kterého můžete připravit různorodé pečivo. A jelikož děti mají sladké pečivo rády, potěšte je mikulášskou výslužkou v…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Jáhly i rozinky důkladně propereme ve vodě a necháme odkapat. Přivedeme k varu vodu, kterou krapet osolíme a do vroucí vody vsypeme jáhly s rozinkami. Zakryté uvaříme…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme…
1) Na tuku oprazime vlocky, pridame cukr a nechame rozpustit. 2) Po vychladnuti pridame vejce, rozinky, vse ostatni a dobre promichame...medu pridavame tolik,aby se to…
Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou…
Rozválené těsto dáme na vymazaný plech. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Jablka smícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem, rozinkami a…
Nastrouháme na hrubo jedno jablko a smícháme s vločkami a rozšlehaným vejcem, můžeme přidat rozinky a další ovoce.Směs dáme do zapékací misky a pečeme v mikrovlnné…
Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce,…
Vše jen v míse důkladně promíchat.Je to náplň na 1 frgál a jestli chcete více kusů, musíte znásobit suroviny.