Flíčky s tvarohem a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by odolal sladkému nákypu z těstovin, jablek a tvarohu. Tato chuť nám připomene dětství a podzim u babičky. Křupavá, zapečená vrstva a pod ní lahodný, šťavnatý nákyp…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by odolal sladkému nákypu z těstovin, jablek a tvarohu. Tato chuť nám připomene dětství a podzim u babičky. Křupavá, zapečená vrstva a pod ní lahodný, šťavnatý nákyp…
Z jablečných moučníků se snad největší oblíbenosti těší jablečné záviny a štrúdly. Náplň do závinu můžete nakombinovat čistě dle vašich chutí, k jablíčkům můžete přidat…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř,…
Štola je tradičním sladkým pečivem v německy mluvících zemích, avšak u nás také získává na oblibě. Tento recept je ozvláštněn tvarohem, který dodá štole jemnost a…
Ovesné sušenky jsou zdravou a chutnou pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Díky ovesným vločkám jsou bohaté na vlákninu a zasytí na delší dobu. Příprava je…
Podzimní müsli tyčinky jsou lahodnou kombinací ovesných vloček, křupavých oříšků a sušeného ovoce, doplněnou jemnou sladkostí medu nebo javorového sirupu. S každým…
Bílkový hřbet je lahodný moučník, který okouzlí svou lehkostí i bohatou chutí. Nadýchaná bílková směs se dokonale snoubí se sladkým kandovaným ovocem a křupavými oříšky,…
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a…
Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Pokud stále máte ve sklepě zásobu jablek z podzimního sběru, můžete je použít na náplň do štrúdlu. S těstem se dobře pracuje a dá se připravit i den předem. Překvapte…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná…
Štrúdl z pivního těsta je překvapivě jednoduchý a přitom krásně vláčný a obejde se úplně bez droždí. Zvládne ho i ten, kdo má z kynutého těsta obavy. Se šťavnatými…
Tradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Máslo musí být z lednice, ne měkké. Nastrouháme ho na hrubo do mísy. Smícháme s moukou, vodou a solí. Vyhněteme těsto. Necháme uležet cca deset minut v ledničce. Mezitím…
Mouku a cukr prosejeme do mísy, smícháme s kypřícím práškem, přidáme najemno nastrouhané brambory, žloutek, vajíčko, mléko, strouhanou kůru, nakrájené máslo.Vše…
Pokud máte rádi domácí müsli, vyrobte si ho v té nejvyšší kvalitě - raw. Při sušení nepřekročíte teplotu 45 °C, takže všechny živiny z pohanky, ovoce a oříšků zůstanou…
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do těsta které uděláme tak, že všechny suroviny smícháme dohromady. Pečeme 30 minut na 180 stupnů v mírně…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín. Potom pohánku vyberieme a necháme vychladnúť.Pridáme na kocky nakrájané jablko, hrozienka,…
Připravíme si 2 hrnky do nich dáme polohrubou mouku,vysypeme do mísy pak přidáme 1 hrnku cukru,vysypeme do mouky,pak přidáme 1 hrnek mléka,nalijeme do surovin a pak…