Koláč z kyselého mléka

amalia Kuchařka: amalia

Moučníky , Řezy 6 názorů

Suroviny

400 ml zakysané smetany
400 g polohrubé mouky
400 g krystalového cukru
75 ml oleje
3/4 čl sody
rozinky
rum nebo amaretto
kakao
čokoládové zdobení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.

  2. Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na dno koláča.

  3. Ešte opatrne vmiešame kakao tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

  4. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovj formy a vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

  5. Po polhodinke skontrolujeme špajlou.

  6. Ak je koláč upečený, vyberieme ho na mriežku, necháme trochu vychladnúť a potom ho preložíme na podnos, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čokoládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláč z kyselého mléka

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: buchta z kyseleho mleka koláč z kyselého mléka recepty z kyseleho mleka kyselé mléko recepty kyselé mléko koláč z kysaného mléka buchta z kysaného mléka buchta z kyslého mléka bábovka z kyselého mléka kolac z kysleho mleka buchta z podmáslí kysele mleko recept kolac z kysleho mlieka koláč z podmáslí pečení z kyselého mléka buchta ze zkyslého mleka buchta s kysaneho mleka buchta s kyselého mléka moučník z kyselého mléka recepty z kysleho mleka

Zapomněl/a jsem heslo