Koláč z kyselého mléka

Suroviny

400 ml zakysané smetany
400 g polohrubé mouky
400 g krystalového cukru
75 ml oleje
3/4 čl sody
rozinky
rum nebo amaretto
kakao
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.

  2. Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na dno koláča.

  3. Ešte opatrne vmiešame kakao tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

  4. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovj formy a vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

  5. Po polhodinke skontrolujeme špajlou.

  6. Ak je koláč upečený, vyberieme ho na mriežku, necháme trochu vychladnúť a potom ho preložíme na podnos, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čokoládou.

Komentáře k receptu Koláč z kyselého mléka

Tématické fráze: buchta z kyseleho mleka koláč z kyselého mléka recepty z kyseleho mleka kyselé mléko kyselé mléko recepty koláč z kysaného mléka buchta z kysaného mléka kysele mleko recept bábovka z kyselého mléka buchta z kyslého mléka kolac z kysleho mleka buchta s kyselého mléka kolac z kysleho mlieka co z kyselého mléka buchta z podmáslí buchta ze zkyslého mleka pečení z kyselého mléka koláč z podmáslí moučník z kyselého mléka buchta s kysaneho mleka