Tvarohovo jablečný moučník
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte dokonalý moučník k nedělní pohodě a kávě po obědě? Tak to jste tu správně! Šťavnatá jablka s ořechy, vonící po skořici zalitá jemným korpusem, který zakryje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte dokonalý moučník k nedělní pohodě a kávě po obědě? Tak to jste tu správně! Šťavnatá jablka s ořechy, vonící po skořici zalitá jemným korpusem, který zakryje…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Štola je tradičním sladkým pečivem v německy mluvících zemích, avšak u nás také získává na oblibě. Tento recept je ozvláštněn tvarohem, který dodá štole jemnost a…
Ovesné sušenky jsou zdravou a chutnou pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Díky ovesným vločkám jsou bohaté na vlákninu a zasytí na delší dobu. Příprava je…
Marokánky jsou tvrdé sladké placičky arabského původu. U nás patří také mezi tradiční cukroví, které je součástí slavnostních a i vánočních talířů. Spojením ořechů, medu…
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou…
Lučina s medem, oříšky a čokoládou je lahodná a zdravá svačinka, která potěší děti i dospělé. Spojení jemného krémového sýra, sladkého medu, křupavých oříšků a…
Těsto na vánočku, které je z části obarveno kakaem, vytvoří nádhernou dvoubarevnou mozaiku. Pokud do těsta přidáte kandované ovoce, rozinky, máslo a trochu citronové…
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a…
Kapr pečený na slanině a cibuli, přelitý rozinkami marinovanými ve víně a medu je inspirován historickým receptem z dob, kdy chov kapra na našem území zažíval rozmach.…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Rychlý perník dochucený podle zvyklostí ve vaší rodině se vždycky hodí. Nepotřebujete ani vejce a přidaná porce povidel přidá těstu příjemnou chuť i vláčnost. Tak s…
Netradiční voňavá příloha inspirovaná indickou kuchyní se hodí k pečenému masu nebo orientálním směsím. Vařená rýže provoněná výrazným kořením s rozinkami a kešu oříšky…
Vánočka, která nesmí na svátečním stole nikdy chybět. Podáváme ji s máslem nebo marmeládou a horkým kakaem. Nesnažte se proces urychlit a nechte vánočce čas na kynutí,…
Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen…
Moučník, který chutná podobně jako vánočka, jenom se nemusíte trápit se splétáním copů, připravíte snadno v domácí pekárně. Na vás je jen vložit do pekárny suroviny ve…
Zajímavý koláč z bramborového těsta uvnitř skrývá šťavnatou jablečnou náplň, která voní po skořici a vanilce. Při přípravě můžeme využít zbylé vařené brambory. Voňavý…
Vánočka ze špaldové mouky je dokonalým spojením tradice a zdravějšího životního stylu. Špaldová mouka dodává této oblíbené vánoční pochoutce jemnou oříškovou chuť, která…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…