Pečený losos s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenV posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 716 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 6,00 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Delikátní maso lososa stačí jen lehce dochutit, přílišné kořenění by mu uškodilo. Pro zdůraznění chutě ho připravíme na másle, provoníme ho čerstvými bylinkami a…
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu…
Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Tentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Chutná domácí paštika, kterou zvládne určitě každý. Z kuřecích jater, s máslem a bylinkami. Ty dáme dle vlastní libosti, můžeme použít čerstvé, i sušené. Paštiku ve…
Milujete ryby? Vyzkoušejte tilápii, která pochází ze samotné Afriky, ale zaplavuje evropské jídelníčky zejména díky absenci nepříjemných kostí. Výborná je na česneku,…
Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby, zejména stroček trubkovitý. Podává se především jako polední jídlo na…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…
Nakládaný hermelín je klasická česká chuťovka. Hodí se na oslavy, nebo kdykoliv jen tak na chuť, případně ho můžete darovat jako jedlý dárek. Aby měl nakládaný hermelín…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka.…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Klíčem k dobře připravenému vepřovému masu je delší doba marinování a dobře okořeněná marináda, která zaručí že maso získá skvělou chuť a bude krásně křehké a šťavnaté.…
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky, zachutná a nasytí celou…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…