Srnčí medailonky
Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit brusinkami a omáčkou ze slaniny a vývaru.
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme na medailonky, dáme do misky, zakapeme olejem, okořeníme pepřem, tymiánem, rozmarýnem, solí a proložíme plátky česneku. Dáme odležet do druhého dne do lednice.
Krok 2: Další den rozpálíme pánev, odstraníme plátky česneku, medailonky zprudka opečeme z obou stran a dáme je stranou. Do pánve dáme orestovat nudličky anglické slaniny s plátky cibule, orestujeme, vmícháme polovinu brusinek,
zastříkneme vývarem a necháme redukovat. Krok 3: Šťávu pak podle potřeby dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět medailonky. Společně prohřejeme a podáváme zdobené ještě brusinkami a se zvolenou přílohou.
zastříkneme vývarem a necháme redukovat. Krok 3: Šťávu pak podle potřeby dochutíme solí, pepřem, zjemníme máslem, vrátíme zpět medailonky. Společně prohřejeme a podáváme zdobené ještě brusinkami a se zvolenou přílohou.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpER8
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpER8
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 11 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 13 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 15 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Moanka před 14 minutami
Brynzová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 8 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 11 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 13 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 14 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 16 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 17 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 21 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
máslo,
cibule červená,
slanina anglická,
brusinky,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (1)