Gruzínské čachochbili

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 min. 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 min. 3 názory

Suroviny 6-8 porcí

1 kuře
4 střední cibule
5 větších rajčat
4 stroužky česneku
hrst posekané petrželky
správně by mělo být použito gruzínské koření "Chmeli suneli"
použil jsem náhrady:
1 PL Adžiky
1 ČL Čubricy
1 ČL vrchovatá saturejky
1 PL sladké papriky (může být část pálivé)
1 ČL hrubě drceného pepře
1 dl oleje
sůl
(kečup, cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami křidýlek založíme vývar. Křidélka také rozdělíme, ale kůži nestahujeme.

  2. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a vkládáme do něj všechny kousky kuřete. Prudce osmažíme z obou stran.

  3. Poté zasypeme pokrájenou cibulí, promícháme a smažíme do změknutí cibule.
    Přidáme na kostičky pokrájená rajčata, promícháme, přidáme veškeré koření, vč. soli. Dusíme do změknutí masa.

  4. Pokud je málo šťávy, přidáme naběračkou vývaru, který současně vaříme.
    Dochutíme solí, popř. cukrem nebo kečupem.

  5. Na konec přidáme drobně posekaný česnek a petrželku, chvilku ještě podusíme a můžeme podávat.
    Přílohy: rýže, bílé pečivo...

Poznámka od kuchařky

Výhoda u tohoto jídla je, že si můžete dát na talíř kousky prsou, která jsou šťavnatá a kousky stehen.

Komentáře k receptu Gruzínské čachochbili

  • 1974andrea 1974andrea

    Jé, to jsem kdysi dávno, snad ještě zasvobodna, taky dělala podle nějakého receptu. A pamatuju si, že ten název byl zkomolený jako "čochašbili". Ale dobré to bylo :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk (autor receptu)

    MamlajdaD: ... není zač a je to opravdu moc dobré...;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Dík za dobře popsané náhradní kořenění - gruzínské koření Chmeli suneli také doma nemám, ale ty ostatní ano! Určitě časem vyzkouším, myslím, že to bude příjemně pikantní a moc dobré! :yes::-K;-):-D

    Odpovědět