Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenDíky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Díky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené,…
Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách s nasládlým batátovým pyré a růžičkami brokolice potěší nejen vaše oko, ale i chuťové pohárky. Pokud chcete trochu odlehčit…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem.…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a svěží díky kopřivám. Celé kuře je pak během pečení…
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Pažitkový olej je svěží a jemný, ideální do salátů, pomazánek či na ryby. Naproti tomu kombinace rozmarýnu a šalvěje dává vzniknout intenzivnímu oleji s výrazným aroma,…
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Jemná, do máslové křehkosti dušená telecí líčka v delikátní omáčce, doplněná sametovým bramborovým pyré a kontrastně křupavým pórkem. Recept podle michelinského…
Maso nakrájíme na plátky a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…
Brambory chutnají nejlépe ještě horké z trouby. Je to pochoutka, která se dá jíst jen tak, ale skvěle si rozumí i s dresinkem z kysané smetany a bylinek. Do smetany…
Kuřecí Vesuvio, nebo-li vykostěné kuřecí špalíky s hráškem a brambory, jsou plnohodnotným pokrmem, který zvládnete připravit na jedné pánvi. Šťavnaté maso je doslova…
Zkuste rychlé a lehké jídlo, které připravíte ze sezónní zeleniny a koupených gnoccchi. Pečlivé dochucení a příprava obohacená o podlévání vínem a smetanou udělá i z…