

Hovězí gulášek
Suroviny
- 750 g hovězího masa (plecko, kližka)
- 80 g sádla
- 500 g cibule
- 10 g sladké mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- 1 litr vývaru z masoxu
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek.
Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 - 1 1/2 hodiny.
Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí gulášek
-
vanessa:
Taky protlaku v guláši moc nefandím.
No, paní casinová ale tvrdí, že protlakem zahušťuje... -
Guláš s protlakem mi nechutná . Možná tam někdo dává " kvůli " barvě omáčky . A marjánka do guláše patří až úplně nakonec když je guláš hotový .
-
Už vařím podruhé v tlakovém hrnci a naprosto boží gulášek
dělám ho teda v tlakovém hrnci a nakonec ho nenechávám vysmahnout, ale měl tak výbornou chuť, že sem se bála že bych ho spíše skazila
DOPORUČUJU
-
děkuji děkuji, já ho taky takhle miluji
a nemám ráda přeplácanosti....
-
Věruško, jsem ráda, že se tu objevil pravý gulášek bez zbytečných dalších ingrediencí. Skutečně je moc dobrý a chuť masa a základních pochutin nepřebíjí nic navíc.
-
tak tenhle gulasek nema chybu dneska jsem ho delala a super
vrele doporucuji + bodik
-
Hezký den, dělala jsem dnes guláš poprvé a musím říct, že je skoro jak od maminky
Ještě jsem zvědava, co mi na něj řekne přítel, až večer přijde z práce, snad mu bude taky chutnat
+bodík
-
Tak recept jsem si přečetla dvakrát,právě proto že jsem hledala krapet toho protlaku
Celá léta jsem dělala guláše bez a od té doby co jsem ochutnala s protlakem už nevařím jinak. Po dlouhé době jsem vařila zase podle receptu(jen papriku jsem dala gulášovou) a musím říct,že váš gulášek je opravdu moc dobrý a ani nejde poznat,že tam ten protlak není. Já bych mohla gulášky 6 dní v týdnu,takže bodík už přistál a ukládám do oblíbených
-
tak drobek protlaku určitě nevadí... hlavně když se ho tam nenavalí celá pixla... nemám ráda protlakovou chuť která je moc silná a přebije všechno ostatní... třeba omáčka na špagety dělaná hlavně z protlaku, kupované omáčky kde je výrazná protlakova pachuť... to je fujjjjjj... ale troška do guláše asi nevadí...
-
teta.verca:nevím co je fuj když se přidá drobet protlaku ty teta jedna....
-
+9
-
guláš s protlakem??? fuj...
-
Jéjda, konečně jsem narazila na recept na gulášek bez protlaku
!! Zítra bude premiéra (zatím jsem vždycky dělala guláš ze zvěřiny a navíc v železňáku na ohni)
-
naprosto super guláš!!!!!
-
Super gulášek,lepší jak od babičky.Díky za tip.Martin