Zelné listy a brambory smažené v troubě

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Doba přípravy: 35-45 min 2 porce Bezmasá jídla 19 názorů

513

Suroviny

1/2 menší hlávky zelí
2 žloutky
trochu horké vody
1-2 lžíce polohrubé mouky
kukuřičná strouhanka
1 lžíce sezamových semínek
sůl
olej
Na brambory:
3 větší brambory i se slupkou
1 žloutek
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
sušený česnek
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.

  2. Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.

  3. Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.

  4. Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.

  5. Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů

Poznámka

Říkám tomu jídlo, které vařím, když mám v hlavě naprosto vykradeno. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelné listy a brambory smažené v troubě

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: smazene brambory v troube zelní, brambory smazene zelne hlavky zelné listy smažené bramborak v zelnem liste

Zapomněl/a jsem heslo