Žitný celozrnný chleba se semínky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Rozkvas:
40 g žitného kvasu
200 g vody
180 g celozrnné žitné mouky
Dále:
100 g pomerančové šťávy
220 g vody
200 g celozrnné žitné mouky
120 g žitné chlebové mouky
50 g mletého lněného semínka
25 g sezamového semínka
25 g chia semínek
10 g soli (2 rovné lžičky)
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není třeba. Dobře to jde třeba dánskou metlou (foto).

  3. Vymažeme formu na chleba sádlem, těsto do ní urovnáme, i s formou uzavřeme ve velkém sáčku a necháme nakynout (cca 2 hodiny).

  4. Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a upečeme - po cca 35-40 minutách chleba z formy opatrně vyklopíme na plech a 10-15 minut dopečeme.
    Krájíme nejdřív po 12 hodinách.

Poznámka

Lněné semínko melu na elektrickém kávomlýnku.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žitný celozrnný chleba se semínky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žitný chléb recept celozrnný žitný chléb recept na žitný celozrnný chléb chléb vložíme do studené trouby chléb z žitné mouky celozrný žitný chléb celozrnný žitný chléb recept celozrný chléb se semínky recept na celozrnný žitný chleba lněný celozrnný žitný chléb recept recepty na celozrnný žitný chléb celozrnný žitný chléb s pivem

Zapomněl/a jsem heslo