NewYork cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenCheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Těsto zaděláme a necháme vykynout v pekárně. Pak ho "vykutálíme" do mísy a necháme zakryté igelitem ještě nejméně 1 hodinu kynout. Je to trošku těžší těsto, které chce…
Zapneme troubu na 200 °C. Kachní prsa očistíme z vnitřní strany od zbytků šlach. Kůži prsíček nakrájíme do mřížky ostrým nožem a dáme pozor, abychom neřízli do masa.…
Lilky nakrájíme na větší kostičky, které nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Na oleji zprudka osmahneme lilek, když začne zlátnout přidáme cibulky nakrájené najemno…
Hlívu, cibulku, česnek a sýr nakrájíme na malé kousky. Zbytek surovin v misce prošleháme a dochutíme. Přidáme nakrájené suroviny, promícháme a necháme asi půl hodinky…
Oloupané omyté brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v MVT (s 1 lžící vody 5 min/ 800W, protřepat a ještě jednou 5 min) nebo v hrnci ve vodě cca 20 minut a slijeme, jak…
Hovězí jazyk vaříme v osolené vodě mírně, tak 3-4 hodiny. Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky.Celer…
Znáte cukroví připomínající malinké zmrzlinky? Křupavý oplatek stočíme nad parou do kornoutku a ten pak naplníme máslovým krémem s kousky jahody. Na závěr jej namočíme…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na…
1. Ve středně velké míse smícháme kuře s 1 PL kukuřičného škrobu a dobře promícháme, aby se kuře obalilo. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm kuře,…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 3- 4 minuty, slijeme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.V…
Velikonoční beránek je oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte i tuto verzi, ve které do něj přidáte kakao, Nutellu a vaječný koňak. Beránka stačí po upečení posypat moučkovým…
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí.Potom přidáme škrob (je…
Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr…
Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku…
Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku a pořádně promícháme. Až bude cibulka zlatavá, vyndáme ji z pánve stranou a v tom samém oleji osmahneme na…
Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, kukuřičný škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a tekuté polévkové koření. Maso…
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s práškem do pečiva a lehce jí vmícháme do žloutkového základu…
Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle
Jiří Helekal připravil kuře se „šmatlafundou“: Vařím, na co stačím, kuchař taky nemusí umět zpívat, říká zpěvák
Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet