Kuřecí kousky s bambusem

Drůbeží maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

250 -300 g kuřecího stehenního řízku
1-2 lžíce oleje
1 menší mrkev
8 cm bílé části pórku
1 stroužek česneku
100 g naloženého bambusu
1 lžíce mandlí
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička cukru
2 lžičky rýžového octa
2 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
chilli paprička dle chuti
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve spaříme a oloupeme mandle. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na velikost soust. Bambus, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, česnek a chilli nasekáme najemno.

  2. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a za občasného míchání restujeme mandle a maso ze všech stran. Když je maso hotové, přidáme česnek a chilli, necháme rozvonět a přidáme cukr, ocet a všechny omáčky.

  3. Promícháme a podlijeme asi 60 ml vody, ve které jsme rozmíchali kukuřičný škrob (nebo solamyl).
    Pak přidáme nejprve mrkev s pórkem, promícháme, přiklopíme na chviličku poklicí a přidáme ještě bambus. Necháme jen prohřát a podáváme s jasmínovou rýží nebo nudlemi a lístky koriandru nebo nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Kuřecí kousky s bambusem

K receptu nejsou žádné komentáře.