Bažant s rozmarýnem
Recept ještě nebyl hodnocenBažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…
Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu…
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Játra osolíme a opepříme a orestujeme na slanině s cibulí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Fazolky na slanině jsou chutným a sytým pokrmem, který spojuje lahodnou chuť fazolek s aromatem křupavé slaniny. Mohou být podávány jako příloha nebo samostatný pokrm.…
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou je syté jídlo z jednoho pekáčku, které potěší celou rodinu. Šťavnaté maso, čerstvá zelenina, slanina a smetana se při pečení…
Zapékané maso v alobalu, ať už v troubě nebo venku na grilu, je vždy vítaným zpestřením jídelníčku. Chutě se dají různě inovovat přidaným kořením a ingrediencemi. Maso…
Slaninu nakrájíme na proužky a vyškvaříme na pánvi. Hermelín nakrájíme na plátky. Z nastrouhaných brambor a zbytku ingrediencí zamícháme těstíčko. Na pánev s trochou…
Pekáč vymažeme máslem, vyložíme částí slaniny, na to rozložíme plátky z kuřecích prsou, osolíme je a okořeníme. Zakryjeme zbytkem anglické a 15 min zapékáme v troubě při…
Vepřové maso a lovecký salám nakrájíme na proužky, cibuli na měsíčky, slaninu nadrobno a rajčata na větší kousky. Nakrájené maso prosolíme, posypeme moukou a promícháme.…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Housku namočíme v teplé vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, cibuli, vejce, hořčici a housku spolu promícháme. Osolíme a opepříme. Směs mletého masa…
Žampiony sloupneme a vyndáme nožičky. Na másle restujeme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme nakrájené nožičky žampionů. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka.…
Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se…
Na čtverce alobalu potřené olejem klademe plátky anglické slaniny, na širší nudle nakrájenou omytou a okapanou hlívu. Osolíme, opepříme a zakryjeme cibulí nakrájenou na…
Lahodné jídlo na italský způsob, které spojuje měkké bramborové knedlíčky s osvěžující rajčatovou omáčkou. Doplnit je na talíři můžeme čerstvými rajčaty, bazalkou a…
Řízky mezi mikrotenem naklepeme, poklademe libečkem, plátky anglické a salámu. Přidáme 1/4 vajíčka, špalíček Nivy ,uzeného sýru a Horal. Zavineme a fixujeme…
Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami.Umícháme těsto malinko…
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme očistěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme…
Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 min. (dle…
K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…
Klasickou vaječnou pomazánku zná asi každý už od dětství, kdy ji připravovala maminka nebo babička. Zkuste do ní ale tentokrát přidat trošku chilli a pepře a snídaně…
Špenátovým koláčem s anglickou slaninou pohostíte rodinu i návštěvu. I zarytým odpůrcům špenátu tento koláč chutná právě díky kombinaci s uzeninou, vejci a sýrem.…
Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak…