Zapečená štika na smetaně - výborná!
Recept ještě nebyl hodnocenZ olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí,…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy,přidáme bobkové listy a lístky tymiánu…
Rohlíky nakrájíme šikmo, abychom měli větší kousky. Každý kousek lehce potřeme libovolně hořčicí, kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou.Zabalíme do slaniny a opékáme na…
Kuře, zelí a anglická slanina - tyto suroviny stačí k tomu, abyste si připravili výborný oběd. Stačí do pekáčku vyskládat nakrájené zelí, cibuli, slaninu, kuřecí maso a…
Tento slaný závin připravíme z tvarohového těsta s máslem. Dovnitř něj pak zabalíme plátky slaniny, šunky, sýru a nadrobíme i nivu. Závin musíme pečlivě zabalit, aby nám…
Gnocchi jsou ideálním základem pro kreativní pokrmy, které potěší nejen milovníky italské kuchyně. Jsou nadýchané, jemné a mají schopnost absorbovat různé omáčky od…
Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky - zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova). Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené,…
Květák rozdělíme na menší části.V hrnci uvaříme vodu se solí a květák necháme vařit asi 10 minut do poloměkka.Poté květák necháme vychladit a nastrouháme na hrubém…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
Zapneme troubu na 170° C spodek/vršek. Maso nameleme do misky (lze koupit i mleté), přidáme jemně nasekanou cibuli, sůl, koření, vejce a Solamyl. Důkladně promícháme,…
Králičí stehna očistíme, osolíme. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno.Pekáč vytřeme olejem, přidáme šalotky a česnek. Na ně položíme brambory a na ně králičí stehna.Než…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Takto pomalu pečené vepřové maso není po upečení vysušené. Maso je možné i prošpikovat slaninou, omáčku můžeme doplnit zelenou paprikou, rajčaty a kyselou okurkou.…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Recept na plněné zapečené bagetky neobsahuje přesná množství surovin, zbytky staršího pečiva máme doma každý jiné. Je to spíš prima nápad na večeři, při ktaré vlastně…
Jemná omáčka krásně vonící po žampionech a měkoučké dietní maso dušené spolu s divokým kořením se stanou zlatým hřebem nedělního oběda. Nejlépe bude chutnat s různě…
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě…
Úhledné balíčky ze zelných listů v sobě skrývají vydatnou náplň z rýže, vepřového masa a zeleniny. Dle chuti můžeme přidat i pikantní chilli omáčku. Závitky zapékáme v…
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější pokrmy. Jejich příprava je rychlá a můžete je připravit na doslova na tisíc způsobů. Obvykle stačí sáhnout do lednice a spíže, vhodně…
Brambory čerstvě vykopnuté ze zeminy, které stačí důkladně omýt, jsou jednou z chutí českého léta. Zároveň jim vyhovuje i jednoduchá úprava pečením s česnekem a…
Kuřecí játra očistíme. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a naskládáme do zapékací misky.Okořeníme oblíbeným kořením, ale není to podmínkou (já nedala nic)…
Mladé cukety pokrájíme na tenké plátky na V struhadle nebo je naloupeme škrabkou. Plátky dáme na cedník, osolíme více, než jsme zvyklí a promícháme. Vodu z cuket sůl…
Žampiony sloupneme. Odstraníme nožky a pomocí malé a ostré lžičky vydlabeme vnitřky. Ty nevyhazujeme, použijeme je např. do zeleninové polévky nebo pod maso.Nivu…
Brambory oloupeme nakrájíme nejlépe na kolečka a uvaříme, lepší je vypnout vaření tak 5 minut před tím než budou měkké (hranolky nevaříme). Cibuli nakrájíme na kolečka,…