

Králík na asijský způsob
Suroviny 6 porcí
- 1 králík - naporcovaný
- 2 -3 lžíce zázvoru - čerstvě nastrouhaného
- 6 stroužků česneku
- 3 - 4 lžíce sojové omáčky
- olej nebo máslo na vymazání pekáčku
- cca 200 g anglické slaniny nebo moravské, Váhalovy... - pokrájené na plátky
Postup přípravy receptu
Králíka očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku.
Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem.
Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct.
Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na asijský způsob
-
Blanka Vondrová: ...díky, jsem rád, že Vám chutnalo
-
Blanka Vondrová: Tak to je dobré vědět. Někdy si nejsem jistá neobvyklou kombinací, jako třeba včera ten vínový bůček. Nakonec se zblajznul jako první
-
Nechala jsem se zlákat receptem a udělala jsem moc dobře,protože úspěch měl králík mimořádný.Byl šťavnatý,voněl božsky po celém domě a tak pekáč zůstal uplně vymetený.Děkuji za všechny,rádi si ho zase brzy dáme.
-
jemmy: Nadia22: Jana Dorazinová-Remková: ...díky
-
Pekny recept
-
Ovsem foto vypada velmi lakave
-
Jana Dorazinová-Remková: Ja si zase nemuzu predstavit kombinaci zazvoru a slaniny.....
-
No, můj TOP králík je zatím a pořád zůstává béřovický. Ale tady ten mne zaujal. Ten zázvor zní zajímavě a když si představím, jaký by byl z pomalého hrnce... Hmmmm
Stojí z vyzkoušení