Zapečené panenkové medailonky
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Kuřecí kousky zabalené v křupavé slanině budete milovat. Všechny chutě spolu dokonale ladí a výsledek je prostě neodolatelný. Bezvadné na receptu je i to, že maso se…
Ti, kteří nemají kapra zrovna dvakrát v lásce, ocení recept na další tradiční vánoční pochoutku – vinnou klobásu. Klobásu nejprve krátce osmažíme na pánvi a poté ji…
Do pánve velikosti Ø tortilly dáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme pustit tuk. Snížíme teplotu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.Rozšleháme…
Palačinky nemusíme připravovat jen na sladko, jak je obvyklé. Takto připravené a zapečené palačinky můžeme podávat i jako lehký oběd nebo večeři. Dobře ochucený špenát…
Vykostíme kuře, osolíme a opepříme maso.Formu na bábovku vyložíme pečícím papírem a na dno poklademe maso.Na prsa poklademe slaninu, na kolečka nakrájenou Vysočinu a…
Kdo tvrdí, že závin musí být vždy jen s jablky nebo tvarohem, neochutnal závin z tohoto receptu. Listové těsto plněné zdravým kysaným zelím a plátky slaniny, kterou…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Pikantní chuťovky v podobě slaninového závitku s pečeným kuřecím masem, jsou velmi vítaným pohoštěním. Lze je dle vlastní fantazie obměňovat různým kořením, nebo…
Rychlé a snadno připravené večeře máme rádi po celodenním shonu všichni. Chutné zapečené chleby s pořádnou vrstvou sýra, zeleniny a šunky jsou jednou z variant. Uspokojí…
Lahodná krémová polévka ze zeleného hrášku osvěží váš sváteční stůl. Kombinace hrášku a slaniny tvoří dokonalý základ této polévky a čerstvá máta jí dodá na svěžesti.…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
V době lovecké sezóny se nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu. S…
Jak jednoduše a téměř bez práce připravit výtečný oběd pro celou rodinu? Dobrou volbou jsou zapečené brambory podle tohoto receptu. Aby nebyly jen tak obyčejné, doplníme…
Milovníci poctivé domácí kuchyně ocení tyto šťavnaté kotlety, obalené a usmažené v těstíčku z podmáslí s kousky anglické slaniny, která dodá šmrnc a vůni. Na rodinném…
Šťavnatá roláda z krůtího masa je plná barevné náplně a na řezu tak vytváří krásný mozaikový efekt. Do plátu masa zabalíme kromě šunky a mozzarelly také kousky barevné…
Bramborák, neboli jihočeská cmunda, je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější – bez sýra, uzeniny a dochucovadel. Připravte si však jeho…
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na…
Očištěné brambory uvaříme ve slupce do 2/3 měkkosti. Mezitím nakrájíme slaninu a cibulku na kostičky a lehce osmažíme na pánvi. Vychladlé brambory vydlabeme. Vydlabaný…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…
Masová směs v rajčatové omáčce jako variace na boloňské ragú potěší vaše chuťové pohárky. Anglická slanina a dobré červené víno se velmi promítá ve výsledné chuti.…
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí…
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…