Zapečená vepřová krkovička
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Spojení aromatické gorgonzoly, do křupava opečené slaniny a těstovin. Chutný recept na jídlo, jehož příprava vám zabere jen tolik času, kolik je potřeba k uvaření…
Těstoviny se zelím, špekem a anglickou slaninou jsou jedinečným spojením tradičních chutí. Křehké zelí a slanina v kombinaci s těstovinami vytváří dokonalý pokrm, který…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Pokud máte rádi kapustu, máme pro vás recept na kapustový prejt. Kapusta se před pečením lehce předvařuje ve vývaru, takže krásně vynikne její chuť. Směs na prejt je…
Vykostíme kuře, osolíme a opepříme maso.Formu na bábovku vyložíme pečícím papírem a na dno poklademe maso.Na prsa poklademe slaninu, na kolečka nakrájenou Vysočinu a…
Bábovkovou formu vysteleme pečícím papírem. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kořeníme podle chuti. Naskládáme polovinu dávky masa dovnitř formy, dáme…
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením Gyros. Naplníme lžičkou hořčice, kečupu a nakonec vsuneme špalíček…
Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na…
Šťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Anglickou osmahneme s cibulkou, přidáme vysočinu a nakonec šunku. Necháme trošku prosmažit a odstavíme, aby směs vychladla. Z listového těsta vyválíme plát a pomocí…
Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme…
Brambory uvaříme v osolené vodě. Během vaření na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli nakrájenou anglickou slaninu. Z uvařených brambor slijeme…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Fazolky na slanině jsou chutným a sytým pokrmem, který spojuje lahodnou chuť fazolek s aromatem křupavé slaniny. Mohou být podávány jako příloha nebo samostatný pokrm.…
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Maso, slaninu, klobásy a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky,Střídavě napícháme na grilovací jehly. Celé přiměřeně obalíme ve směsi grilovacího koření a pokud je…
Zapečená bramborová kaše s hermelínem je vhodným tipem na rychlou večeři pro hladovou rodinu. Použít můžete kaši z předešlého dne nebo čerstvou. Poklademe hermelínem,…
Nenáročná svíčková nabízí vše, co na této tradiční české klasice milujeme – lahodnou smetanovou omáčku, měkké maso a nadýchaný knedlík – ale v jednodušší a rychlejší…
Vepřová játra na cibulce patří ke klasice české kuchyně. Houby na slanině však tento pokrm příjemně obohatí a jídlo krásně provoní celý byt. Budete jen nedočkavě čekat,…
Fazolové lusky jsou velice oblíbenou přílohou nejen ke grilovanému masu. Pokud je orestujete společně se slaninou, získáte tak skvělý doplněk k výbornému jídlu. Jejich…
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa pokladené anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem a…
S přicházejícím létem se pojí také sklizeň cuket, které mají v kuchyni opravdu rozličné využití. Cuketová nádivka s uzeným masem je plná chuti a perfektně zasytí. Upéct…