Gratinovaná cuketa s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenGratinované brambory patří mezi oblíbené přílohy, ale můžete je servírovat i jako hlavní chod. A je-li v plném proudu sezóna cuket, využijeme toho a k bramborám ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gratinované brambory patří mezi oblíbené přílohy, ale můžete je servírovat i jako hlavní chod. A je-li v plném proudu sezóna cuket, využijeme toho a k bramborám ji…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Bůček si připravíme na nádivku a uděláme si co největší kapsu, kterou vysolíme a pokud má bůček kůži, nařežeme jí na kostičky.Na nádivku si namočíme kusy rohlíků do…
Tortellini se smetanovo-sýrovou omáčkou spojují jemné těstoviny plněné lahodnou náplní s bohatou a sametovou omáčkou z kvalitního sýra a smetany. Dochucené česnekem vám…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Krkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Fazole v rajčatové omáčce jsou pokrmem mexických domorodců. Je to pokrm jednoduchý, bez náročných surovin a navíc dobrý a výživný. Fazole jsou totiž jedním z hlavních…
Kančí řízky v hořčici, zapečené se slaninou a cibulí, mají výraznou chuť. Řízky předem naložíme a druhý den je obalíme ve strouhance a vejcích s pivem, krátce osmahneme,…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Uzená kuřecí stehna v sobě spojují výraznou chuť, šťavnaté maso a vůni dřeva, která navodí atmosféru domácí udírny. Skvěle se hodí k teplému jídlu i studeným pokrmům, ať…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme. Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Nenáročná svíčková nabízí vše, co na této tradiční české klasice milujeme – lahodnou smetanovou omáčku, měkké maso a nadýchaný knedlík – ale v jednodušší a rychlejší…
Pokud potřebujete spotřebovat velké a přerostlé plody cuket, tento recept je pro vás ideální. Voní po anglické slanině a česneku a na povrchu má vypečenou sýrovou krustu…
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, půlku jich dáme na dno pekáče, na ně položíme naporcované kuře, okořeníme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a…
Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát…
Brambory uvaříme v osolené vodě. Během vaření na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli nakrájenou anglickou slaninu. Z uvařených brambor slijeme…
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky, obojí na přibližně velké kousky. Květák i brambory uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme.Mezitím…
Kuřecí křídla pro opravdové gurmány. Marináda z jednoduchých a dostupných ingrediencí spolu s kuřecím masem tvoří dokonalou kombinaci chutí a vůní. Můžeme je připravit v…
Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud…
Snadné jídlo plné chuti, které můžete připravit pokaždé trochu jinak. Se smetanou ke šlehání bude jemnější a krémovější, se zakysanou smetanou získá výraznější pikantní…