Kuřecí špízy v sýrovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí špízy v sýrovém těstíčku osloví nejednoho strávníka. Doplňte je vařeným bramborem či hranolkami a tatarskou omáčkou a uvidíte, že se všichni budou olizovat až za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí špízy v sýrovém těstíčku osloví nejednoho strávníka. Doplňte je vařeným bramborem či hranolkami a tatarskou omáčkou a uvidíte, že se všichni budou olizovat až za…
Vaječnou omeletu si můžeme připravit kdykoliv během dne, jedná se o opravdu výživný a plnohodnotný pokrm. V tomto receptu je doplněna ještě o lístky aromatického…
Jemná, sytá a přitom krásně svěží – taková je krémová hrášková polévka s mátou. Sladkost hrášku se skvěle doplňuje s mátou a vytváří neobvyklou, ale velmi příjemnou…
Milovníci krémových polévek jistě ocení hráškový krém s kořeněnými krutony, které jsou netradičně ochucené skořicí a chilli. Díky bramborám je polévka krásně hustá a…
Maso nakrájíme na plátky a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…
Tato malá roztomilá křupavá kolečka cukety s rozpuštěným sýrem a šťavnatou slaninou, vytvářejí perfektní kombinaci chutí. Ideální jako předkrm nebo malé pohoštění, se…
Tato jemná omáčka, kombinuje šťavnatou cuketu, křupavou slaninu a krémové mascarpone. Skvěle se tak hodí k různým těstovinám. Perfektní volba pro rychlou a chutnou…
Tato krémová polévka potěší jemnou chutí, vůní kurkumy a tymiánu i praktickým využitím zeleniny, která by jinak zůstala v lednici. Nakonec ji stačí doladit opečenou…
Lečo patří mezi sezónní pokrmy, které mají na našich stolech své stálé místo. Letní úrodu paprik a rajčat zpracujeme do výtečného oběda, ve kterém nechybí také slanina,…
Jednoduchý a rychlý pokrm z cukety, ideální jako večeře podávaná s těstovinami. Skvělý způsob, jak zužitkovat sezonní zeleninu bez zdlouhavého vaření. Pokrm není třeba…
Španělské ptáčky obvykle připravujeme z hovězího masa, ale skvělé jsou i z vepřové krkovice, která je trochu šťavnatější. Příprava je časově náročnější, ale pokud máte…
Krůtí játra na slanině a pórku se budou výborně doplňovat s dušenou rýží. Voní sušenými houbami, kečup ve šťávě dodá chuť a barvu. Rychlé a levné jídlo, které ale…
Kotrč je v kuchyni ceněná aromatická houba. Připravíte z něj výbornou falešnou dršťkovou polévku. Stačí přidat mletou papriku, majoránku a nechat pořádně provařit.…
Voňavé masové závitky plněné slaninou, cibulí a kysaným zelím jsou jako stvořené pro milovníky tradiční kuchyně. Při pečení se chutě krásně propojí a vznikne syté jídlo,…
Italskou klasiku, jako jsou špagety à la carbonara tentokrát doplní opravdu netradiční surovina, a to křehké cuketové květy Ty jsou plněnými krémovým mascarpone sýrem s…
Poctivé jídlo jako od babičky – měkoučké bramborové knedlíky, k nim zelí z čerstvé cukety a k tomu voňavé klobásky z grilu. Tahle kombinace zasytí, potěší a připomene,…
Lahodný slaný koláč nazývaný quiche je inspirován chutí Francie. Křehké máslové těsto, jako základ koláče, je doplněno bohatou vrstvou toskánské slaniny lardo,…
Zaječí stehna dušená se slaninou, cibulí a houbami jsou voňavým pokrmem, který se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pomalé dušení pod poklicí zaručí, že zaječí maso…
Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce. Očistěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme. Cibuli nakrájíme na…
Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na…
Nejprve vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později. Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a…
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu…
Maso a játra nahrubo umeleme nebo nakrájíme na kousky. Houby nakrájíme na plátky.Na směsi másla a rozpečených kostiček špeku opékáme houby, dokud nepustí vodu. Zchladlé…
Pstruhy umyjeme a osušíme. Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Ešte teplé rozšľaháme s maslom na kašu. Pridáme na jemno nasekanú šunku, žĺtok, nasekanú vňať, osolíme. Podľa…