Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami

zizala Kuchařka: zizala

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

750 g krůtích prsou v celku
1 balíček sušených měkkých švestek
150-200 g tence nakrájené prorostlé slaniny
bílé víno
olivový olej
sekaná šalvěj
šťáva z 1 citronu nebo lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a šalvěje. Necháme půl hodiny v chladnu uležet.

  2. Na špízy nebo špejle napichujeme kostky masa zabalené do slaniny střídavě s nezabalenými kousky masa a namočenými šveskami.

  3. Špízy klademe do pekáčku vymazaného máslem, podlijeme troškou vína od švestek a vývarem nebo vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C nejdříve přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do zčervenání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami

Tématické fráze: krůtí špízy špízy se švestkou krutí spizi kuřecí se švestkou na víně krůtí mase se sušenými švestkami kureci spiz se slaninou a susenou svestkou recept naspiz se švestkami krůtí špízy na červeném víně špízy ze slaninou a sušenými rajčaty špiz se sušenou švestkou recept kuřecí špíz se sušenými švestkami špízy se sušenýmišvestkami zapečené maso s parmazánem spizy sesbestkami masové špízy se sušenou svestkou špizy sešvestkami špízy se sušenými rajčaty mase se slaninou a svestkami kruti kostky ve slanine na spejli maso obalene slaninou na spejli

Zapomněl/a jsem heslo