Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanina - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Horalské nudle

Horalské nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jednoduché jídlo, které voní po houbách, slanině a poctivé domácí kuchyni. Těstoviny se spojí s osmahnutými houbami, zalijí mlékem s vejci a zapečou dozlatova. Sytý a…

toprecepty.cz

50 min

Rychlý houbový koláč

Rychlý houbový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Slané koláče jsou skvělou formou svačiny, večeře či občerstvení třeba na pikniku. Připravit tak můžete třeba tento rychlý houbový. Na listové těsto stačí navrstvit…

1974andrea

40 min

Rozmarýnový králík na houbách

Rozmarýnový králík na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králík je skvělé maso, ale je potřeba mu trochu pomoct proti vysušení - pomůže prošpikování slaninou. O hloubku chuti se postarají lesní houby a o neodolatelnou vůni…

Nikina

105 min

Pytlácké erteple

Pytlácké erteple

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Brambory upečeme podle možností a podle velikosti. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podlité vínem udusíme…

Půlnoční  kuřecí kousky

Půlnoční kuřecí kousky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme,…

Provensálský pekáček

Provensálský pekáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky…

Václavkové kuličky

Václavkové kuličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Hubová zmes : Orestujeme na malé kocky narezanú slaninu spolu s 1 narezanou cibuľou. Pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút. Huby vydusíme,…

tejaja

60 min

Václavkové kuličky

Václavkové kuličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Hubová zmes : Orestujeme na malé kocky narezanú slaninu spolu s 1 narezanou cibuľou. Pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 20 minút. Huby vydusíme,…

tejaja

60 min

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

Vysoká a hluboká pizza

Vysoká a hluboká pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…

chute-sveta.cz

150 min

Kapusta ham , ham

Kapusta ham , ham

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij…

jan.alois

105 min

Svíčková na hrubo

Svíčková na hrubo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché.…

frodobagin

4470 min

Rybí filé po Vídeňsku

Rybí filé po Vídeňsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Opláchnuté porce rybího filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou, jednu porci vložíme do vymaštěného kastrolku, pokapeme trochu rozkvedlané smetany, poklademe plátkem…

Vepřové srdce na divoko

Vepřové srdce na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše…

Drůbeží roláda bez rolování

Drůbeží roláda bez rolování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Formu "srnčí hřbet" vyložíme pečícím papírem.Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vyložíme jím formu (dno).Poté poklademe slaninou, na kterou rozprostřeme smažená vejce a…

Hovězí kýta na pivě

Hovězí kýta na pivě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Plátky masa nakrájíme na nudličky a opečeme na vyškvařené slanině. Posolíme, popepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až je maso skoro měkké.Do druhého pekáčku střídavě…

1 52 53 54 55 56 83

Naposledy jste si prohlédli