Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 484,43 g |
Tuky | 415,37 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 7,85 g |
Sůl | 19,08 g |
Sacharidy | 49,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.
Krok 2: Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami dozlatova a také přemístíme do pekáče. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče.
Krok 3: Z pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.
Zveřejněno 8. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Moje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 11 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 4 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 6 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 6 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 7 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 7 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 7 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 8 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 9 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 9 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřova pečeně na slanine,
vepřová pečeně na celeru,
vepřova pecene,
vepřová pečeně ve slanině,
pečené maso na celeru,
pečeně na celeru,
vepřové kostky na slanině,
vepřová pečeně slanina,
vepřová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
veprova pecene se slaninou,
pečeně vepřové maso na slanině,
recepty vepřová pečeně ve slanině,
vepřová pečeně na z celeru,
pečeně slanina,
veprove pecene na celeru,
vepřová pečeně ve slanine,
200ml vyvaru,
vepřová pečeně celer,
pečení celeru
Suroviny:
kotleta,
česnek,
olej olivový,
semínka fenyklová,
šťáva citronová,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
olej olivový,
sůl,
slanina,
cibule šalotka,
celer,
víno,
vývar
Komentáře (8)
1974andrea: kombinaci vepřového s jablkama miluju, ale doma by mi to nikdo nejedl