

Španělské ptáčky na pivě
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa
- pivo
- olej
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- kousek slaniny
- cibule
- mrkev
- celer
- nakládané okurky (papriky)
- vejce
- mouka
- smetana
- hořčice
Postup přípravy receptu
Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.
Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50 g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme dvěma dl světlého piva. Dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1-2 lžícemi mouky, podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Španělské ptáčky na pivě
-
Jitka a Vlastik: Dělala jsem o víkendu tyto ptáčky a tak jsem si dovolila dát fotečku
-
Pro Simonku. Vim ze ta fotka stoji za h....
Bylo to foceno za drevnich casu digi fotaku (1,3 mgpix) a doposud nedoslo k opakovanemu foceni. Jestli mate nejakou hezci, tak ji sem klidne dejte.
-
receptík není špatný,ale ta fotečka se moc nevyvedla,vypadá to jako spálený.
-
mno...recept je to zajímavý,ale u nás doma to nikomu nejelo