Nadívaný kapr na žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenVykuchaného kapra bez hlavy zespodu rozřízneme co nejvíce až k páteři, abychom si udělali co největší prostor na naplnění. Vytřeme ho utřeným česnekem se solí a pak …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykuchaného kapra bez hlavy zespodu rozřízneme co nejvíce až k páteři, abychom si udělali co největší prostor na naplnění. Vytřeme ho utřeným česnekem se solí a pak …
Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně…
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova a přidejte tři plátky slaniny nakrájene na menší kousky. Potom přidejte nakrájený pórek a…
Maso nakrájíme na kostky 4x4 cm velké, osolíme, opepříme, promícháme a 10 minut necháme odpočívat.Mezitím nakrájíme cibuli a slaninu na malé kostičky.Do hrnce dáme…
Maso omyjeme a prošpikujeme. Dáme do studené vody i s ostatními přísadami a necháme pomalu vařit. Vývar použijeme na polévku (proto morkové kosti).Podáváme s vařeným…
V misce si smícháme horký vývar, provensálské koření, sůl a vsypeme sojové nudličky. Vše promícháme, přiklopíme a dáme na 10 - 15 min. bobtnat (občas promícháme, aby…
Vychladlé brambory oloupeme a pomocí mřížky krájíme stylem cik-cak, ze strany na stranu, abychom místo kostiček vytvořili spíše plátky. V míse je osolíme a necháme…
Na strednom ohni na panvici opečieme slaninu tak, aby pustila tuk, prilejeme olivový olej a maslo.Pridáme maso a pečieme do hneda.Keď je maso takmer hotové, pridáme…
Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Poté přihodíme drcená…
Uvařenou studenou brokolici rozkrájet nadrobno, přidat 2 vejce, mouku a koření se solí. Osmažit a pro lepší chuť ochutit vyškvařenou slaninkou a plátkem sýra.
Utřeme česnek se solí, zázvorem a špetkou papriky, tím potřeme maso a necháme chvíli odležet. V pekáčku na sádle maso opečeme, aby se zatáhlo a vyndáme ho.Do pekáčku…
Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na…
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýra…
Křidýlka očistíme a přesekáme v kloubech - z každého vzniknou dvě porcičky k další úpravě a konec křídla, který uschováme k výrobě polévky. Masitější části křídel…
Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky…
Rýži uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, a očištěné houby, přidáme mleté maso nebo lančmít, posypeme pepřem a paprikou, maso trochu osolíme, a…
Postup: nakrájet rohlíky na kostky, přidad vlažnou osmaženou cibuli, mléko s vejci -promíchat a nechat pod utěrkouasi 1/2 hodiny. Pak přidat mouku, sůl, pepř, hrst…
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně zarolujeme, zpevníme buď…
Chřest jsem oloupala a zbavila tvrdých částí a ten chřest,který byl silnějsí, jsem rozkrojila na polovinu a dala jsem na pár /5 minut/ minut povařit do vody s 1 lžičkou…
Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme.Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo…
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule , na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli.…
Kuřecí paličky a křídla nasolíme, posypeme uzenou paprikou, opepříme, pokapeme olejem a dáme do chladu na 2 hodiny.Vyválené listové těsto nakrájíme na proužky. Na kuřecí…
V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na…
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Chorvatsko na talíři: Zapomeňte na paštiku a ochutnejte vynikající černé rizoto nebo pikantní guláš s klobáskou
Balkánský sýr i feta do salátů: Doma vyrobené jsou levnější i zdravější než ty z obchodu a ušetříme až 110 Kč
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná