Králičí na česneku

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 2-3 porce Jiné maso 1 názor

Suroviny

1 králičí hřbet
2 stehna
200 g Ostravské slaniny
8 stroužků česneku
2 střední bílé cibule
olivový olej
sušený tymián
8 kuliček nového koření
2 bobkové listy
zeleninový vývar
olivový olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného česneku.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a spolu se zbytkem česneku a slaniny dáme na dno pekáče vymaštěného olivovým olejem. Na vše položíme hřbet a stehna, přidáme bobkové listy a nové koření. Zalijeme dvěma hrnky vývaru, přikryjeme alobalem a dáme přikryté péct do trouby na 180°C.

  3. Pečeme dle potřeby, cca hodinu, maso obrátíme a pečeme podle velikosti masa dalších 20 minut, znovu obrátíme a necháme dopéct se sundaným alobalem dalších asi 15 minut. Během pečení dle potřeby podléváme vývarem. Podávala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí na česneku

Tématické fráze: top recepty králík recept

Zapomněl/a jsem heslo