Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

Plátky hovězí roštěná nebo zadní
cibule
mrkev
celer
citron
kapary
slanina
tymián
cukr
sůl
vývar
červené víno
nové koření
celý pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým nožem zářezy a slaninu jimi protáhneme, maso osolíme a opepříme.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, celer a asi 3 kousky citrónové omyté kůry bez bílé dužiny. Vložíme ještě celé koření a tymián. Na orestovaný základ dáme maso, které necháme z obou stran zatáhnout, podlijeme trochu vývarem a dusíme, postupně přiléváme vývar podle potřeby.

  3. Když je maso měkké, přilijeme přibližně 2 dcl vína a ještě asi 10 min. necháme provařit. Maso poté vyjmeme, do šťávy přidáme šťávu z 1/2 citrónu a 3 kostky cukru ( každý podle své chuti), kapary a jemně nastrouhanou citrónovou kůru.

  4. Dochutíme a maso vrátíme do šťávy. Naposledy již mírně necháme probublat a můžeme podávat.
    Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.

Poznámka

Podávala jsem s rýží a salátem z červeného zelí s hrubozrnou hořčicí, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/22998-salat-z-cerv...

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bahula:Děkuji za bodík i u tohoto receptu:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • suslajda suslajda

    :-pnení co dodat +1:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea::yes:;-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maris:Díky:-K. S tou gramáží se pokusím to nějak odhadnout, vařím podle oka a svojí chuti, takže pokud to bude stačit přibližně a třeba pouze na lžíce, tak se pokusím;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Recept je super:yes::-p+
    Andreo, chtěla jsem Tě poprosit, uváděj, prosím, u receptů gramáže. Ty jsi zkušená kuchařka, ale začátečník podle Tebe neuvaří, protože netuší a neumí odhadnout, kolik čeho má dát. Díky;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Celkový dojem nádherný:-8:-Ka ta šťávička k té dobrotě nemá chybu:-p+11:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Zuzka - Cobra:, Jana Remkova:, vseumel: Také vám všem ještě jednou děkuji, jste moc milé:-K

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Mňam :yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Obávám se, že to nebudu umět tak "protknout":-D:-D Super:-p:yes:

    Odpovědět

  • Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

    Andrejko, to je krása nesmírná. Včera jsem si od řezníka donesla velký kus hovězího a hledám nový a zajímavý receptík. No, už hledat nemusím, vyzkouším tento. Díky za inspiraci:yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Moc všem děkuji, jsem ráda, že se vám receptík líbí. Kdo kapary nemá rád, může vynechat nebo zkusit přidat třeba kousek kyselé okurky;-)

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Vypadá to hooodně jedle;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné Andrejko, hovězí jsem ted také nějak zase začala dělat, dobrý nápad:-K:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Andrejko, já sice moc kapary nemusím, ale recept je dobře vychytanej a bude zaručeně dobrej. Máš 5.boda:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapary hovězí protýkané mrkví hovězí s kapary rostena s kapary co je kapary hovězi protykané maso zadní hovězí kapary kapary recepty hovězí na kaparech hověyí zadní na kapary maso na kapary hovezi na kapary roštěná recept z kapary hovězí maso a kapary do ceho dat kapary? hovezi na kapari kapary s hovězím masem pštros roštěnka hovezí petržlenom a kapari hovězí zadní z plece - recepty s kapary

Zapomněl/a jsem heslo