

Pečené brambory se slaninou
Suroviny 4 porce
- brambory
- slanina na proužky
- trocha oleje na plech
- Americké brambory
- troška bazalky
- sůl
- anýz
- červená mletá paprika
- bílé zelí
Postup přípravy receptu
Na hluboký plech nalejeme olej - cca 4 PL a zakroužíme, aby se olej rozlil, pak omyjeme celé brambory a rozkrojíme podélně, dáme na plech a na ně sůl - ne moc, zelí je dost slané a slanina taky, papriku a anýz (dávám ho místo kmínu) a dáme zapéct do prostřední příčky trouby. Za 40 minut dáme na brambory proužky slaniny, necháme dopéct.
Poznámka od kuchařky
Příloha-kuře a zelí...
tento recept mě naučil děda, říká, že jak jsou doma brambory, tak neumřeš hlady...