Vepřová játra s jablkovou směsí na pivu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
2 jablka
2 cibule
cca 50 g slaniny
100 ml černého piva
8 listů čerstvé šalvěje
olej + kousek másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová.

  2. Vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  3. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolíme, opepříme a ke konci restování vhodíme nakrájená jablíčka na nudličky.

  4. Promícháme, zvýšíme teplotu a zalijeme pivem.

  5. Necháme z větší části odpařit, vmícháme kousek másla na zjemnění a dochutíme případně solí.

  6. Nakonec vrátíme zpět pouze prohřát játra.

  7. Játra podáváme se směsí a solíme a pepříme až hotová při servírování.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra s jablkovou směsí na pivu

Tématické fráze: veprova smes na pivu jatra na jablicku recepty z vepřových jater s jablky kuřecí játra s jablky pečená vepřová játra s jablky vepřová játra s jablky,recept směs kombinace játra a maso vepřová játra s jeblky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít