Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenBůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Troubu předehřejte na 170 ˚C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. V misce smíchejte sypké suroviny na těsto. Přidejte žloutek a pokrájené máslo. Máslo v moučné…
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech…
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme postupně cukr, pak žloutky jeden po druhém a na závěr postupně mouku. Plech (34x27 cm) vyložíme pečícím papírem …
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy a osolíme a opepříme. Každý kousek obalíme schwarzwaldskou šunkou a opečeme na oleji s kouskem másla. Hotové maso vyjmeme, do výpeku…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.…
Rýži v cedníku propláchneme studenou vodou, až teče zcela čistá. Dáme do pekáčku nebo do remosky, přidáme kurkumu, kari, máslo, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou,…
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do…
Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, salám nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, osmažíme cibulku do sklovata,…
Na pánev rozlijeme olej, vsypeme nadrobno pokrájenou cibulku, na tenké lupínky pokrájený česnek a necháme zrůžovět. Pak přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, zaprášíme…
Piškoty nasekáme na menší kousky, vyšleháme smetanu do tuha a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak necháme čokoládu chladit, ale musíme stále promíchávat, aby…
Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás). Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na…
V míse ušleháme žloutky s cukrem a po trochách přisypáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, nahrubo nastrouhanou čokoládu, tvaroh, olej a smetanu.Vše…
V hlubším kastrolu na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme opláchnuté a osušené maso a po obou stranách necháme zatáhnout.Zaprášíme paprikou, promícháme,…
Rybí polévku připravuje většina z nás jen jednou za rok jako součást štědrovečerní tabule a proto je zapotřebí mít po ruce skvělý recept. Ten Vám přinášíme právě teď.…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Zimní čas přeje sytým polévkám se zásmažkou. Mohou být součástí oběda, stejně tak poslouží jako dobrá večeře, nebo svačina. Stačí přidat kousek pečiva a plnohodnotné…
Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní osolené a opepřené kousky masa.Přihodíme na kousky krájené košťály brokolice, krájený česnek, přilijeme smetanu a…
Nejen dětem udělá radost tento skvostný jahodový dort. Nadýchaný piškot je dochucen osvěžující marmeládou a lahodným krémem z čerstvého sýru, smetany a mascarpone.…
Kombinace jemně dušených brambor, výrazných klobás a bohatě kořeněné omáčky vytváří chuť, které se prostě nedá odolat. Tento guláš je ideální pro rodinné obědy, večeře…