

Žlutá hrachulenka s houbama
Doba přípravy: 80 minut 6 porcí Polévky 10 názorů
Suroviny
- 200-250 g žlutého hrachu půleného
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- menší hrst hub (může být hlíva ústřičná)
- 100 ml smetany
- 1 lžíce Vegety
- trochu kopru
- majoránka
- petrželka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Do hrnce stříkneme trochu oleje, dáme nakrájenou anglickou slaninu, až se orestuje přidáme pokrájenou cibuli, osmažíme, přidáme hrách, houby a zalijeme vodou. Volně vaříme, dokud není hrách měkký, pak dáme majoránku, kopr, česnek na plátky, Vegetu, dosolíme a ještě vaříme. Pokud bude někdo chtít hrachovku ještě hustší, přidáme instantní jíšku, nalijeme smetanu a na talíři posypeme petrželkou. K polévce můžeme podávat nějaké krutony(u nás to byla klasika osmažená houska).
Poznámka
Určitě si řeknete, no jo hrachovka a je jich tu dost, ale doporučuji vám udělat tuhle jinou a uvidíte, co to je za dobrotu a vůbec nebudete litovat, že tu můj recept je!
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Žlutá hrachulenka s houbama
-
Bibi, super polévčička!!
-
Baruš, nevadí, udělej klidně ze zeleného hrachu, nic tak moc zásadního se nestane
-
Super polívčička, uplně se mi sbíhají sliny Bibi
+7
-
Opuncie, ne,ne nemixuji, ale pokud by jsi chtěla, tak můžeš-to je na každým. Nám tam chutná právě ten žlutý hrášek, on je trošku jako oříšky
-
Miluju polévky místo oběda
. Jani nemixuješ?
-
Bibinko, ta je teda vystavni
a my zluty hrach nemame
5
-
-
-
Krásná hrachulenka a jistě i výborná
Bodík je tam
-
Janiny polívčičky, ty jsou jako od babičky.
+1