Žlutá hrachulenka s houbama

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut PT1H20M 6 porcí Polévky 10 názorů

Žlutá hrachulenka s houbama
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

200-250 g žlutého hrachu půleného
50 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
menší hrst hub (může být hlíva ústřičná)
100 ml smetany
1 lžíce Vegety
trochu kopru
majoránka
petrželka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce stříkneme trochu oleje, dáme nakrájenou anglickou slaninu, až se orestuje přidáme pokrájenou cibuli, osmažíme, přidáme hrách, houby a zalijeme vodou. Volně vaříme, dokud není hrách měkký, pak dáme majoránku, kopr, česnek na plátky, Vegetu, dosolíme a ještě vaříme. Pokud bude někdo chtít hrachovku ještě hustší, přidáme instantní jíšku, nalijeme smetanu a na talíři posypeme petrželkou. K polévce můžeme podávat nějaké krutony(u nás to byla klasika osmažená houska).

Poznámka

Určitě si řeknete, no jo hrachovka a je jich tu dost, ale doporučuji vám udělat tuhle jinou a uvidíte, co to je za dobrotu a vůbec nebudete litovat, že tu můj recept je!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žlutá hrachulenka s houbama

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo