Mramorová bábovka šlehačková
Recept ještě nebyl hodnocenVláčná, načechraná, voňavá, vypadá skvěle a k přípravě nepotřebujeme mnoho přísad. Přesně taková je tato mramorová kráska. Těsto je šlehané, piškotové, ale přesto není…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vláčná, načechraná, voňavá, vypadá skvěle a k přípravě nepotřebujeme mnoho přísad. Přesně taková je tato mramorová kráska. Těsto je šlehané, piškotové, ale přesto není…
Šťavnaté švestky a voňavá jablka zapečená v nadýchaném těstě tvoří koláč s jemnou, doslova sametovou chutí. Ideální dezert, který zahřeje u srdce a provoní celý domov.
Tento ostružinový koláč nabízí bohaté a vláčné kynuté těsto, jemnou tvarohovou náplň a vrstvu šťavnatého ovoce doplněnou křupavými ořechy. Je pečený ve vysoké formě,…
Piškotové řezy se smetanovým krémem a pudinkovo-broskvovým želé si oblíbíte na první sousto. Lahodná kombinace šlehačky, sladkých broskví s vůní léta a nadýchaného,…
Osvěžující nepečený dezert s jablky a broskvemi, v sobě spojuje lehkost ovocných chutí a jemnost krémového základu. S bohatou vrstvou želé a šťavnatého ovoce. Skvěle se…
Dort, který si zamilují hlavně děti. Je barevný, potažený čokoládovou polevou a plný drobných bonbonků. Uvnitř má piškotový korpus, který je díky promazání marmeládou a…
Lehký a nadýchaný moučník s ovocem, který osvěží. Jogurtový krém se šlehačkou doplňuje šťavnaté hroznové víno a ostružiny. Povrch je zalitý čirým želé, které dortu dodá…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Šťavnaté kuřecí kousky, jemná brokolice a výrazná chuť sušených rajčat se propojí ve smetanové omáčce do lahodného jídla, které je poměrně rychle hotové. Skvělá volba…
Nadýchaný světlý piškot, svěží krém ze šlehačky a pomazánkového másla, a nakyslá ostružinová náplň. To je dokonalé spojení, které tvoří tento výborný dort. Jeho přípravu…
Lehký, svěží a bez pečení. Tento ovocný cheesecake spojuje jemnou tvarohovo-smetanovou náplň s letními jahodami a ostružinami. Díky ovocnému želé a elegantnímu zdobení…
Připravte své rodině moc dobré muffiny se švestkami zapečenými přímo do těsta. Jejich příprava není nijak komplikovaná, a tak ji zvládne opravdu každý. Skvělou tečku jim…
I bez lepku, mléka a vajec zvládnete upéct dokonalý čokoládový dort. Perfektně doplní narozeninovou oslavu, dětskou párty nebo přátelské posezení. Ozdobený je hoblinkami…
Láká vás upéct výborný dort jen tak ke kávě, nebo někomu blízkému k narozeninám? Vyzkoušejte tento šlehačkový s broskvemi či jiným ovocem. Ozdobit jej pak můžete podle…
Poctivá polévka, která má takovou sílu, že s klidem zastoupí i hlavní jídlo. V jednom hrnci se spojí kysané zelí, brambory, kořenová zelenina, houby, fazole a smetana v…
Omrzely vás palačinky s marmeládou nebo zapečené s tvarohem? Zkuste jemný krém s kapkou rumu, voňavá jablka se skořicí a to vše posypané křupavou drobenkou. Jednoduchý…
Dušené hovězí na lesních houbách patří mezi klasické pokrmy, které propojují šťavnaté maso a bohatou vůni hub. Maso si díky pomalému dušení uchová svou chuť. Skvěle…
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku.Po osmažení slaninu bez vysmaženého tuku vyndáme,…
Lesní houby v krémové omáčce, jemně podtržené kořením a spojené s čerstvě vařenými těstovinami. Spojení sytosti a lehkosti, které promění obyčejné nudle v malý sváteční…
Krémová mrkvová polévka je ideální pro chladné podzimní dny. Plný talíř této hřejivé polévky vám udělá dobře na těle i na duši. Při servírování stačí posypat strouhaným…
Karamelový krém se zázvorem je přesně druh sladkosti, který nepotřebuje zdobnost, aby působil výjimečně. Je ideální pro chladné dny, kdy hledáme něco, co zahřeje zevnitř…
Karamelový krém se zázvorem je přesně druh sladkosti, který nepotřebuje zdobnost, aby působil výjimečně. Je ideální pro chladné dny, kdy hledáme něco, co zahřeje zevnitř…
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do zapékací misky (či remosky) a zalijeme šlehačkou. Během pečení jednou otočíme. Pečeme do měkka. Šlehačka by se…
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji…