Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

3 kuřecí prsní řízky
250 g žampionů
1/2 paličky česneku
1 cibule
200 ml bílého vína
100 ml silného vývaru
200 ml smetany ke šlehání
olej
máslo
hrstička čerstvé hladkolisté petrželky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet.

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu.

  3. Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa.

  4. Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 679 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

  • marcik marcik

    pěkný recept:-K:yes:

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-p Elí - vypadá to "mňamoozně" dávám bodík /a ať si říká kdo chce - co chce-zeleninou se nic nemůže zkazit- udělá na talíři "parádu" a také je zdravá / jen nedávat k omáčkám typu "svíčková" a tak potom je to OK.:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Výtečný recept a nádherné obrázky. Jo Eli, jak je někde smetana, tak to nemůže být špatný recept, poslední dobou bych ji nejraději cpala snad do všeho, nic se jí nepokazí.
    ...a zeleninu, tak tu můžu, včera jsem si v restauraci ke špízu z panenky a s přelivem z arašídového másla dala kopec šopského salátu, manžel nechápal..., zatímco on nemohl vstát s plným břichem plného plumlováku s hranolky, tak já byla celkem svěží:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Čokoládko...;-) Až mi ujelo "fuj", když ty krky nasypal do polévky přímo z polystyrenového tácku...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Znalec, který si pletl blanšírování s gratinováním, všechno pro něj bylo staré a out, ale že omýt maso před kuchyňskou úpravou je "in" v každé době mu nikdo neřekl.Pro mě to byl afektovaný pozér.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já mám ráda oblohu k minutkám, ale, není to tak dlouho - mně dali v jedné restauraci svíčkovou a jako " oblohu " kyselé zelí a nakládaný celer:no:, tak to opravdu nemusím:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli, to bylo vidět, že to je teorií o trochu víc poznamenaný frajírek...jemu hlavně vadila sterilovaná kukuřice...jenže čerstvou těžko sehnat v téhle době. Taky máme rádi čerstvou zeleninu jako přílohu;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jj, přesně;-). A když vařil... Pohlreichovo "slavné" jídlo a výrazy stejné jako Manu "NAŠE maso, NAŠE polévka..." Má to holt nakoukaný...;-):-D

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Pekne, chutne fotky. :-p
    Take radi kroupeme zeleninu, moda nemoda. ;-)
    9. bod pro tebe. :yes::-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Eli;-), ten kluk pravděpodobně viděl párkrát Emanuela alias Itala v kuchyni, popř. dostal k Vánocům kuchařku J.Olivera a teď žije v iluzi, že se z něj stal gurmet.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju za komentáře.:-K Jsem ráda, že máte na zeleninu na talíři podobný názor, mě totiž v tv nadzvednul mladík, který tento týden v Prostřeno u starší paní v Písku kritizoval talíř s oblohou...:-/ Víme, proč to říkal (pravděpodobně dost kouká na televizi), ale na návštěvě se mi to prostě nelíbilo.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dělám velmi podobně jen bez česneku, proto vím, že bodík je oprávněný.
    Ohledně oblohy-chápu, že na bílém talíři lépe vynikne minimalistický styl a skvěle naservírované jídlo.Pokud tedy hovoříme o foodstylingu pro časopisy, v běžné domácnosti se přimlouvám pro zachování příloh, chutnají nám, k zahození není ani vláknina a vitamíny;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já čerstvou zeleninku taky miluju a dávám jí přednost před jakoukoli jinou přílohou, jinak dělám vlastně stejně :-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Čo sa týka oblohy,mám rovnaký názor ako Eliza..možno to teraz neni moderné,ale nám to tak chutí a jedlo vyzerá pestrejšie:-)Musím dať bod za pekný recept (robila som podobne a bolo to výborné) a krásne fotky:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:yes::-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuře se žampionovou omáčkou kuře s žampionovou omáčkou kuře na žampionech omáčka kuře na smetaně s česnekem pohlreichovo kuře kuře na žampionech kuře s žampiony kuře se žampiony kuře na smetaně se žampiony brokolicova polevka emanuel kuře se smetanovou omáčkou kuře na žampionech a smetanovou omáčkou moderní gastronomie- recepty kuřecí maso pstruh s vinnou omáčkou top recept kure na smetane s zampiony zdravé kuře na žampionech kuře-žampiony-kukuřice kuře se žampiony a cesnekem česnekove kuře s žamiony gurmet kniha receptů

Zapomněl/a jsem heslo