Řezy s vanilkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto-Do misky dáme vejce a cukr a šleháme dokud se nespojí. Poté nad vodní lázní do zhoustnutí. POZOR-hodně se našlehá, radši dát do větší misky. Jakmile krém zchladne,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto-Do misky dáme vejce a cukr a šleháme dokud se nespojí. Poté nad vodní lázní do zhoustnutí. POZOR-hodně se našlehá, radši dát do větší misky. Jakmile krém zchladne,…
Těsto: V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce a máslo. Rukama zpracujeme na hrudkovité těsto, podobné drobence. Těsto rovnoměrně…
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva,…
Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.Zapékací mísu…
Jednoduchá, výborná a rychlá sýrová omáčka s kuřecím masem zahuštěná taveným sýrem. Tento rychlý oběd nebo večeři zvládne opravdu každý. Potřebné suroviny máte navíc…
Křehké sušenky, slepované lahodným krémem z čokolády a oříšků, potěší svojí sladkou chutí nejen děti ale i dospělé. S chutí se vrhněte do přípravy, není to nijak složité…
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…
Jednoduché řezy s překvapením pod vrstvou tvarohové šlehačky. Tyto moučníky s ovocem ozvláštněné pikantní marmeládou a touto osvěžující vrstvou jsou velmi oblíbené a…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Ochutnejte tyto lahodné bezmasé lasagne, ve kterých se doplňují vrstvy tvarohu, ochuceného muškátovým oříškem, a dýně, ochucené šalvějovým máslem. Čerstvé lístky šalvěje…
Těsto na zapletenou vánočku je plné másla, smetany, rozinek a kandovaného ovoce. Tak, jako každé kynuté těsto, i toto si vyžaduje čas. Pokud mu ho dopřejete, výsledkem…
Špagety s mletým masem a smetanou potěší všechny těstovin. Rajčatová omáčka s mletým masem a slaninou, zjemněná smetanou je vynikající a můžete si ji připravit i den…
V chladných dnech přijdou vhod zeleninové polévky, které příjemně zahřejí. Krémová polévka z kapustiček je velmi chutná a zvládneme ji připravit snadno a během chvíle.…
Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta…
Máte chuť na špagety s rajčatovou omáčkou posypané sýrem? Vyzkoušejte tento snadný recept na omáčku s mletým masem dochucenou paprikou, žampiony, bazalkou a zjemněnou…
Zkuste letos dodržet tradici a připravte si na Zelený čtvrtek špenátovou polévku. Stačí jednoduchá cibulová jíška a trocha špenátu a za chvilku je polévka na stole. Na…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Sušenky Oreo má rád snad úplně každý. Připravte si z nich skvělý nepečený dezert skládající se z rozdrcených sušenek a nadýchaného krému z mascarpone a smetany. Dezert…
Milovníci těstovin a mořských plodů, zbystřete! Tento recept na penne s krémovou omáčkou Alfredo, doplněný o orestované krevety a brokolici, vás přenese rovnou k moři.…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Jablečný nepečený dort zbožňují bez výjimky malí i velcí. Je tak trochu retro, ale svou lahodnou chutí vás zaručeně vrátí do dětských let. Recept je velmi jednoduchý,…
Čokoládová pěna, mousse, je jako dech! Jemná, nadýchaná a neodolatelně slaďoučká. Pokud potřebujete uklidnit nervy a dopřát si hříšné pokušení v pohárku, je tento recept…
Součástí slavnostního menu musí být jemná polévka. Máslový krém z topinambur a jedlých kaštanů je zjemněný sladkou smetanou a našlehaný až do lehoučké pěny. V talíři ho…