Višňovo - čokoládové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš…
Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme a dáme vařit na cca 8-10 minut. Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotku přepůlíme.Předvařené brambory podle velikosti…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
maso nakrájíme na nudličky a rajčata na kousky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme. Potom osolíme, opepříme a přidáme rajčata vše spolu ještě asi…
Netradiční věneček, potažený zelenou křupavou vrstvou nabízí explozi nečekaných chutí a velkou porci pistácií navíc. Připravte si tento luxusní francouzský věneček za…
Netradiční věneček, potažený zelenou křupavou vrstvou nabízí explozi nečekaných chutí a velkou porci pistácií navíc. Připravte si tento luxusní francouzský věneček za…
Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme. Na…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Měla jsem hovězí nakrájené na nudličky, mírně osolené a pokropené olejem přes noc v lednici, ale lze dělat přímo bez jakéhokoli marinování.Do rozehřáté hlubší pánve dáme…
Jako první připravíme náplň. Do malého rendlíku vlijeme smetanu, přidáme med a přivedeme k varu. Vmícháme jemně mleté ořechy (můžeme je i nasekat malým el. sekáčkem), na…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Zapečené brambory jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle. Zkuste podle tohoto receptu zapéct brambory s vrstvami cibule a slaniny a vařené brokolice. Nakonec vše…
Nepečené dorty jsou osvěžujícím dezertem zejména v letních měsících. Sušenkový základ s máslem doplňuje lahodná smetana v kombinaci s ricottou. Dozdobeno a dochuceno je…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem lehce vymazaný plech či pekáč.Brambory oloupeme a omyjeme. Pokud jsou s pěknou slupkou, tak je loupat nemusíme.…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod,…
Dort Pavlova, který je pojmenován po slavné baletce a její sukni nemusí být jen kulatý. Připravte její verzi v hranatějších tvarech. Základ z bílků je doplněn lahodnou…
Jednoduchý recept na klasické italské špagety Carbonara nelze nemilovat. Krémová směs, připravená ze smetany, žloutků a strouhaného tvrdého sýra, krásně obalí špagety…
Populární brokolice je mimořádně prospěšná našemu zdraví a je mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Jednou z nich je připravit výborný brokolicový krém, doplněný…
Omáčka ze smetany se hodí jak na těstoviny, tak k masu. Krémová, hustá a lahodná, dle chuti ji můžete doplnit o čerstvé houby a strouhaný parmezán. Na závěr posypte…