Míša roláda
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Jídla z jednoho pekáčku se těší velké oblibě. Jedním z nich jsou třeba zapečené brambory s anglickou slaninou, cuketou, zalité smetanou, posypané sýrem. Vydatné jídlo,…
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty, milují ho zvláště děti. Recepty na Krtkův dort se většinou liší jen v náplni, která se na banány vrší. Tato náplň je…
Snadný dezert do skleničky, skládající se z vanilkového pudinku, rozdrcených sušenek a čerstvého ovoce, nejen krásně vypadá, ale ještě lépe chutná. Příjemně potěší jako…
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak…
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob. Neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Lehounké nepečené řezy se vám rozplynou na jazyku. Pudinkový krém je odlehčený sněhem z bílků, díky čemuž má úžasnou strukturu, skoro jako pěna. Tento dezert máte hotový…
Nadýchaný světlý piškot, svěží krém ze šlehačky a pomazánkového másla, a nakyslá ostružinová náplň. To je dokonalé spojení, které tvoří tento výborný dort. Jeho přípravu…
1. Vyšlehat pevný sníh. 2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem. 3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
Ako prvé pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme všetky suroviny a dôkladne premiešame.Čokoládové cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme schladiť…
Než začneme pracovat, předehřejeme troubu na 200 °C. Do mísy dáme heru s nalámanou čokoládou, smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a necháme suroviny povolit asi 3 minuty…
Šlehačku, cukry a tvaroh ušleháme šlehačem. Až začne houstnout, přidáme tolik mléka, aby krém nebyl ani řídký, ani moc hustý (čokoláda by pak protekla). Nalijeme do 6…
Krémová polévka nás v zimním období skvěle zahřeje. Potřebujeme jen pár ingrediencí a vykouzlíme chutnou a rychlou polévku. Pórek a brambory povaříme v zeleninovém…
Žampiony mezi houbami patří spíše k těm chuťově méně výrazným, proto je doplňujeme výraznějším kořením, nebo na zapékání volíme pikantní sýr. Podáváme s brambory a…
Slazené kondenzované mléko milujeme všichni od dětství, ať už se dávalo do těch nejlepších dezertu a pokrmů, které dělala maminka, nebo jsme si jen tak pořádně osladili…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Masové směsi se zeleninou se těší velké oblibě hlavně pro svoji nenáročnou přípravu a plnou chuť. Směs z krůtího masa, které je dietní a navíc plné bílkovin, se…
Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná…
Batáty u nás nejsou tradiční surovinou, nicméně i tak jsou velice oblíbené. Připravit z nich můžete také lahodný a jemný krém. Spolu s brambory a mrkví je povaříme…