Kuře na paprice 2
Recept ještě nebyl hodnocenKuře na paprice je česká klasika, která si stále drží své místo v našich jídelníčcích. Tato verze je vylepšená o kořenovou zeleninu v základu omáčky. Na závěr jí plnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře na paprice je česká klasika, která si stále drží své místo v našich jídelníčcích. Tato verze je vylepšená o kořenovou zeleninu v základu omáčky. Na závěr jí plnější…
Vyzkoušejte starý poctivý recept na lahodně marinované hovězí maso, které se pomalu dusí s cibulí, kořením a na závěr zjemní smetanou. Trpělivost se tu opravdu vyplatí,…
Fazolky na smetaně si jistě pamatujete jako oblíbený pokrm z jídelen závodního stravování nebo ze školní jídelny. Doma si je asi příliš často nepřipravujeme, a je to…
Šťavnaté plátky krkovice přelité jednoduchou a rychlou smetanovou omáčkou z nakládaného zeleného pepře budou chutnat nejlépe s jakoukoli bramborovou přílohou. Vhodné…
Krémová polévka z pečeného česneku je krásně jemná a krásně voní. Česnek díky pečení získá lehce oříškovou chuť, kterou perfektně doplní vůně tymiánu a základ z bílého…
Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí, ale se spoustou másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Jejich chuť je výrazná a navíc jsou i dietní. Tato lahodná tvarůžková pomazánka, namazaná na dozlatova opečené,…
Roláda lehounká jako dech! Nadýchané těsto s lehounkou šlehačkou vás pohladí v každém soustu. Dokonalého efektu docílíte, když se těsto propeče, ale zároveň ještě pruží…
Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem…
Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem…
V zimním a vánočním období připravujeme kromě cukroví také různé nápoje, třeba sladké likéry. Jeden takový můžeme připravit i z oblíbených Ledových kaštanů. V nealko…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí…
Pokud máte rádi tiramisu, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si tuhle lahodnou tiramisu roládu. Kávová směs s likérem dodává celému dezertu vynikající chuť…
Mouku, cukr a smetanu uvařit v hustou kaši, do které po vychladnutí vmícháme arašídy a kandované ovoce. Pomocí lžičky tvarujeme hrudky, které pokládáme na plech…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a…
Korpus: V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám.…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Žloutky a sůl ušleháme do husté pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Třetinu sněhu přidáme ke žloutkům s moukou a…
Jako první připravíme náplň. Do malého rendlíku vlijeme smetanu, přidáme med a přivedeme k varu. Vmícháme jemně mleté ořechy (můžeme je i nasekat malým el. sekáčkem), na…
Vařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání.…
Nepečený dezert, co si můžete vzít i s sebou do skleničky. Mascarpone krém dochucený karamelovým máslem je prokládám vrstvami sušenek namočených v silné černé kávě. A…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Máte rádi výzvy, zejména ty kuchařské? Můžete s námi vyzkoušet větrníky z odpalovaného těsta, plněné nezbytným karamelovým krémem a šlehačkou. Hotové stačí jen posypat…