Malinová panna cotta
Recept ještě nebyl hodnocenTento výborný tradiční italský dezert připravíme jen z několika surovin. Smetanu, vanilkový lusk a cukr krátce povaříme a poté necháme chladit. Dezert podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento výborný tradiční italský dezert připravíme jen z několika surovin. Smetanu, vanilkový lusk a cukr krátce povaříme a poté necháme chladit. Dezert podáváme s…
Marokánky jsou vláčné placičky plné sušeného ovoce a oříšků. Spousta z nás je zná z výlohy cukráren, ale jsou také skvělým vánočním cukrovím. Připravte si je i vy doma…
I když se příprava tohoto dortíku může zdát zdlouhavá, určitě stojí za to se do něj pustit. Poctivý domácí cheesecake inspirovaný receptem Míši Landové je vyhlášeným…
- Troubu předehřejeme na 170°C a formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír. - Těsto vlijeme do formy, uhladíme…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou hladké těsto.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve…
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme. Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových…
Vajíčka rozklepneme do mísy, rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme kelímek smetany, znovu lehce rozšleháme a přidáme nasekanou petrželkuOkraje toustů okrájíme a dáme…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…
Créme caramel je celosvětově známý dezert. Krém je připravený ze žloutků, smetany a cukru. Sekunduje mu jantarově zbarvený karamel, který je nejprve vespod zapékací…
Na horký letní den se jistě hodí osvěžující moučník. Velmi snadný na přípravu, nepečený a plný šťavnatých mandarinek je přesně tento řez. Skládá se z vrstvy sušenek,…
Lahodné tiramisu si můžete nyní připravit i jako jednohubky. Piškoty namáčené v kávě stačí k sobě slepit hustým krémem z mascarpone, smetany a vanilkového cukru.…
Vyzkoušejte tento skvělý, vláčný rýžový nákyp se švestkovým kompotem. Nákyp nejen zasytí, ale také uspokojí vaši chuť na sladké. Pocukrovaný skořicí či ozdobený zbytky…
Omáčka ze smetany se hodí jak na těstoviny, tak k masu. Krémová, hustá a lahodná, dle chuti ji můžete doplnit o čerstvé houby a strouhaný parmezán. Na závěr posypte…
Jablečný dortík je nepečený dezert, který spojuje svěžest šťavnatých jablek s jemnou a voňavou skořicovou pěnou. Tento lehký a lahodný dortík je perfektní volbou pro ty,…
Slazené kondenzované mléko milujeme všichni od dětství. Ať už se dávalo do těch nejlepších dezertů, které dělala maminka, nebo jsme si jen tak pořádně osladili život. To…
Žloutky s vodou šlehat do pěny, přidat cukr a znovu šlehat, zamíchat kakao a mouku s práškem, nakonec vmícháme sníh z 5 bílků. Péct na 160°C 35-40 min. Po…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí…
Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pokladame je na dno remosky.Cibuli orestujeme do růžova na olivovém oleji a přidáme pokrájené žampiony. Krátce…
Květák oberte na drobné růžičky, brambory nakrájejte na větší kostky, a zalijte vývarem či vodou tak, aby vše bylo ponořené, ale ne více. Osolte (myslete na to, že…
Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na okrajích a osolíme a opepříme.V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut)…
Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel,…
Mrkev a celer (nať uschováme) nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme celer, mrkev, sůl a…