Hovězí kližka v omáčce

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 60 minut 3 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

400 g hovězí kližky
1 plátek másla
1 lžička mleté sladké papriky
1/4 lžičky mletého pepře
1 lžička soli
2 lžičky plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
500 ml 10% smetany na vaření
50 g uzené krkovičky (plátková)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme.

  2. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody.

  3. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku.

  4. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dusíme 30-45 minut, do měkka.

  5. Ve sklence studené vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.

  6. Hustou omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou krkovičku a zjemníme smetanou.

    Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka v omáčce

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: Nadi, Jana to změnila už ten čas:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mně se to nezdá moc dlouho;-)hezký recept:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    JanaB1: Jani, dělej to podle sebe, tlakáč mám kvůli kratší době vaření, dušení, zkus to na kratší dobu příště a uvidiš, přidat minuty můžeš vždycky, jinak to máš pěknoučké;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Čas jsem přepsala na kratší dobu.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jana Remkova: taky si myslím;-), že je to dlouho;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    V tlakáči stačí 35 minut a maso je rozvařené;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    JanaB1: mám kližku taky tak ráda, dusím do 45 minut, jen někdy max. do 50 minut. Je měkkounká a dobrá.;-)Každý dělá jinak, ale na tlakáč nedám dopustit;-):-p

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Kližku v tlakáči dusím asi 60 minut, mám maso ráda měkké. Do celkové přípravy pokrmu je započítaný i čas přípravy surovin. Každý si čas dušení upraví dle svého.;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkné, ale v tlakovém hrnci hovězí maso dusím kratší dobu, toto se mi zdá moc;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Zdenda Zdenda(neregistrovaná)

    to může být lahoda, skoro jako svíčková:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: omacka z klizky omacka z hovezi klizky hovězí kližka recepty omáčky z kližky hovězí kližka recept hovezi klizka omacka hovězí kližka omáčka s kližky recepty z hovězí kližky omáčky recepty omacky z hovezi klizky hovezi kliska omacka svickova z hovezi klizky kližka omáčka jak dlouho se vaří kližka kližka recepty omacka zklyzky kližka v tlakovem hrnci omáčka z klišky kližka

Zapomněl/a jsem heslo