

Hovězí kližka v omáčce
Suroviny 3 porce
- 400 g hovězí kližky
- 1 plátek másla
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1 lžička soli
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 500 ml 10% smetany na vaření
- 50 g uzené krkovičky (plátková)
Postup přípravy receptu
Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme.
Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody.
Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku.
Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dusíme 30-45 minut, do měkka.
Ve sklence studené vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
Hustou omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou krkovičku a zjemníme smetanou.
Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kližka v omáčce
-
rebeka: Nadi, Jana to změnila už ten čas
-
mně se to nezdá moc dlouho
hezký recept
-
JanaB1: Jani, dělej to podle sebe, tlakáč mám kvůli kratší době vaření, dušení, zkus to na kratší dobu příště a uvidiš, přidat minuty můžeš vždycky, jinak to máš pěknoučké
-
varilamyskakasicku:Čas jsem přepsala na kratší dobu.
-
Jana Remkova: taky si myslím
, že je to dlouho
-
V tlakáči stačí 35 minut a maso je rozvařené
-
JanaB1: mám kližku taky tak ráda, dusím do 45 minut, jen někdy max. do 50 minut. Je měkkounká a dobrá.
Každý dělá jinak, ale na tlakáč nedám dopustit
-
varilamyskakasicku:Kližku v tlakáči dusím asi 60 minut, mám maso ráda měkké. Do celkové přípravy pokrmu je započítaný i čas přípravy surovin. Každý si čas dušení upraví dle svého.
-
Moc pěkné, ale v tlakovém hrnci hovězí maso dusím kratší dobu, toto se mi zdá moc
-
to může být lahoda, skoro jako svíčková