Ravioli se slaninovým špenátem

Mirusha Kuchařka: Mirusha

2 porce Těstoviny 6 názorů

Suroviny

250 g balíček raviol (plněné ricottou a bylinkami)
2 plátky slaniny (široké cca 0,5 cm)
8 kuliček zmraženého listového špenátu
1 bochánek mozarelly
cca 1/2 lahvičky smetany na vaření od Ramy
1 větší stroužek česneku
sůl
bílý pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu.

  2. Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky.

  3. Na pánvi necháme seškvařit slaninu, pokud je hodně "masová", přikápneme trošku oleje, přidáme česnek, opečeme (ne moc, aby česnek nezhořkl) a na tento základ rozprostřeme špenát, necháme trochu prohřát.

  4. Přilejeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném ohni provaříme, aby špenát změkl a smetana trošku zhoustla.

  5. Do této směsi vsypeme uvařené raviolky a půl bochánku nakrájené mozarelly, prohřejeme, aby se sýr trochu rozpustil a můžeme podávat.

  6. Na závěr posypeme zbytkem mozarelly.

Poznámka

Dají se použít i sýrové torteliny, v případě "nouze" i jakékoliv těstoviny bez náplně :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Ravioli se slaninovým špenátem

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ravioli torteliny plněné špenátem torteliny se špenátem a ricottou recept torteliny se špenátem ravioli s ricottou ravioli plněné ricottou torteliny s ricottou a špenátem raviolky masové ravioli masové ravioly s cim podavat ravioly sýrové ravioli s cim podavat torteliny plněné torteliny špenátem ravioly a torteliny torteliny s ricottou ravioly s ricottou sýrové ravioli recept ravioli recept jak na raviol

Zapomněl/a jsem heslo