Ravioli se slaninovým špenátem

Suroviny 2 porce

250 g balíček raviol (plněné ricottou a bylinkami)
2 plátky slaniny (široké cca 0,5 cm)
8 kuliček zmraženého listového špenátu
1 bochánek mozarelly
cca 1/2 lahvičky smetany na vaření od Ramy
1 větší stroužek česneku
sůl
bílý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu.

  2. Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky.

  3. Na pánvi necháme seškvařit slaninu, pokud je hodně "masová", přikápneme trošku oleje, přidáme česnek, opečeme (ne moc, aby česnek nezhořkl) a na tento základ rozprostřeme špenát, necháme trochu prohřát.

  4. Přilejeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném ohni provaříme, aby špenát změkl a smetana trošku zhoustla.

  5. Do této směsi vsypeme uvařené raviolky a půl bochánku nakrájené mozarelly, prohřejeme, aby se sýr trochu rozpustil a můžeme podávat.

  6. Na závěr posypeme zbytkem mozarelly.

Poznámka od kuchařky

Dají se použít i sýrové torteliny, v případě "nouze" i jakékoliv těstoviny bez náplně :)

Komentáře k receptu Ravioli se slaninovým špenátem

Tématické fráze: torteliny plněné špenátem ravioli torteliny se špenátem a ricottou recept torteliny se špenátem ravioli s ricottou ravioli plněné ricottou torteliny s ricottou a špenátem masové ravioli raviolky masové ravioly ravioli recept s cim podavat ravioly sýrové ravioli s cim podavat torteliny plněné torteliny špenátem ravioly a torteliny torteliny s ricottou ravioli plněné špenátem špenátové torteliny ravioly s ricottou