Zapečená kuřecí prsa s tatarkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Suroviny 3 porce

3 kuřecí prsa
1 velká žlutá cibule
plátky slaniny
tatarka (Hellmans)
1 smetana na vaření
plátky sýru (není nutný)
máslo
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho na plátky nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření, poté zabalíme do slaniny a položíme na pekáč.

  2. Maso potřeme tatarkou (1 lžíce na jedno prso), v misce rozmícháme smetanu, do které přidáme 5-6 velkých lžic tatarky, tím pak zalijeme prsa.

  3. Pekáč přiklopíme alobalem a pečeme 20 minut při 200 stupních. Po 20 minutách alobal odstraníme, na prsa položíme sýr a pečeme dalších 10 minut odkryté.

  4. Jako přílohu jsem volil vařené brambory nebo hranolky, ale nejsou špatné ani těstoviny.

Komentáře k receptu Zapečená kuřecí prsa s tatarkou

  • Jiří Žilavý Jiří Žilavý(neregistrovaný)

    Je to výborné,ale není to nové.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    zizala: A pro extra labužníky jeste plátky sýru :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    8-( Máslo, slanina, smetana, tatarka, to vše na pouhá 3 kuřecí prsa. K tomu hranolky. Několikahodinový pobyt na WC zaručen. :-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí maso s tatarkou zapečené zapečené kuřecí prsa recepty s tatarkou hellmanns kuřeci prsa v tatarce tatarka hellmanns recepty zapečená kuřecí prsa recepty kureci prsa na tatarce zapečena kureci prsa tatarka hellmanns zapecene kureci maso s tatarkou kuřecí prsa zapečené zapečené maso s tatarkou hellmanns recepty kuřecí maso zapečené s s tatarkou tatarka helmans recepty kureci prsa zapecena tatarka hellmanns recept kuřecí maso hellmanns maso zapecene s tatarkou zapečená kuřecí prsa recept