Doboška
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Na másle zesklovatím cibuli, přidám pokrájené houby, koření a podusím.Nakonec přidám kečup a smetanu a ještě chvilku restuji do zhoustnutí. Podávám s chlebem.
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Na pánvi v rozpáleném oleji zprudka orestujeme cibuli, přidáme česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a restujeme. Před dokončením přidáme anglickou, zarestujeme,…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme. Opečeme na oleji. Naskládáme do zepékací misky. Podlejeme výpekem, do kterého jsme před tím zamíchali 2 pol. lž.…
Zemiaky na jemno nastrúhame, nalejeme smotanu a dobre premiešame. Pridáme nastrúhané uhorky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetky koreniny. Dobre premiešame.…
Upečieme dva pláty: Dvakrát 4ks vajcia, vyšlaháme z cukrom a pridáme múku a prášok do pečiva a dáme na plech vystlaný papierom a dáme piecť. Tu nemusíme rozdeľovať…
Nahrubo nasekaná ořechová jádra promíchejte se sušenými švestkami pokrájenými na drobné kousky. V další misce propracujte metličkou hladkou mouku se sodou, kypřícím…
Rezne na tenko naklepeme, okoreníme, potrieme horčicou, rozložíme šunku.Na každý plátok mäsa položíme kúsok Nivy a kúsok Hermelínu, pridáme mandĺové lupienky, zvinieme,…
Urobíme kvások z droždia, niekoľkých lyžíc teplej sladkej smotany a lyžičky kryštálového cukru.Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kvások, zvyšok smotany (v nej…
Na pánvi, na másle podusíme pokrájené osolené houby spolu se špetkou kmínu.. V hrnci na sádle zpěníme krájenou cibuli, přihodíme krájená líčka a osmahneme je. Zalijeme…
Červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit spolu se zelím. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a přidáme bobkový list. Brambory oloupeme a nakrájíme…
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně slaninu. Přidáme pokrájené hříbky a sušená rajčata, podlijeme cca 2PL vody, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, asi na prst nad pohánku, zakryjeme a zabalíme na 30 min do perín.Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme pomletú šunku a za…
Houby očistíme, z části pěkných hlaviček a nožiček vyřízneme nebo vykrojíme pěkné tvary a odložíme stranou cca třetina množství hub). Zbytek nakrájíme na jemné kousky.…
Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly.Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.Do smetany zašleháme hořčici,…
Maso naklepeme, osolíme. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu. Pastou potřeme maso, svineme do…
Brokolici očistíme, rozebereme jí na růžičky a dáme vařit na páru - jen asi 7 min. - aby si zachovala barvu a zůstala křupavá. Poté brokolici vyndáme a necháme…
Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je – tzn. celý pepř, nové koření,…
Cuketu omyjeme, osušíme, seřízneme konce u stopky a nakrájíme jí podélně na tenké plátky. Plátky stočíme do závitků a sepneme párátkem. Brynzu promícháme s větším…
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, povolené máslo, pomazánkové máslo, vejce a rukou, nebo robotem promícháme - když se nám bude těsto zdát tuhé, přidáme smetanu.…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, a vyškvaříme.Škvarky vybereme z vyškvařeného sádla a do sádla nalijeme 2 PL smetany.Tvaroh rozmělníme vidličkou.Nudle uvaříme v…
Karfiol ( brokolicu ) rozoberieme na malé ružičky, zalejeme vriacou vodou a 3 min necháme blanšírovať. Potom scedíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do kruhu a vyložíme ním…
Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb. Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200…