Jablkový koláč se smetanou*
Recept ještě nebyl hodnocenS těsta si vyválíme placku o trošku větší než je dno formy. Vymastíme ji tukem a vyložíme těstem, přečnívající okraje ořízneme. (Já ořezy pokládám na dno formy.)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S těsta si vyválíme placku o trošku větší než je dno formy. Vymastíme ji tukem a vyložíme těstem, přečnívající okraje ořízneme. (Já ořezy pokládám na dno formy.)…
Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 min dusíme. …
Maso naklepeme a obalíme v mouce. Necháme rozpustit máslo s nadrobno nakrájenou cibulí. Jak cibulka zesklovatí přidám maso, nechám zatáhnout a nastrouhanou kořenovou…
Nejprve si připravíme mražený špenát /mangold/ klasickým způsobem. Na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme nasekaný česnek, povolený špenát a mléko, sůl,…
Zemiaky a mrkvu nastrúhame a spolu s múkou, vajcom a soľou dobre premiešame na cesto (múka podľa potreby). Z lopára do vriacej osolenej vody sádžeme halušky, jemne…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme. Dáme do olejem vymazané zapékací mísy (pekáčku) a pokapeme citronovou šťávou.Přidáme na menší kousky nakrájený hermelín. Zalijeme…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme(jde to dobře), nakrájíme na plátky. Na…
Dyňu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ju do hrnca spolu s bobkovým listom, korením a kúskami očisteného zázvoru a narezanou cibuľou. Osolíme a zalejeme vodou. …
Tekvicu rozrežeme na mesiačiky, rozložíme ich na plech, zľahka posolíme, posypme čiernym korením, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maxime asi 20 minút.…
Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1 cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, zelí lehce vymačkáme z nálevu a překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky, klobásy nakrájíme na silnější…
Okurky omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Škrabkou je podélně nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Přidáme sůl a cukr a necháme odležet.Mezitím vymícháme dresing do…
Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka (i plátky),porek po očištění také na plátky a dáme je spařit jen do křupava. V pánvi zpěníme cibulku,rozvoníme…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
Kuře, nebo králičí maso si naporcujeme na porce, prošpikujeme slaninou a osolíme. Opečeme ze všech stran na oleji a odložíme bokem. Na oleji, kde jsme maso opékali si…
Zelí nakrájíme na čtverečky, celer a mrkev jak libo a uvaříme v osolené vodě. Na sádle osmahneme cibuli se špekem, v tom orestujeme na nudličky pokrájenou angl. slaninu…
Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a…
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu…
Pečení zelenině dodá výraznější a kouřovou chuť, která poté dobře vynikne v krémové polévce. Zeleninu stačí po upečení jednoduše dochutit voňavým libečkem, muškátovým…
1) V hrnci necháme rozpustit máslo na středním plameni. Přidáme pórek a majoránku a asi 4 minuty mícháme. Poté přidáme žampiony a mícháme do zhnědnutí žampionů (asi 6…
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí,…
Králičí maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl, lehce opepříme a prudce ze všech stran opečeme v pánvi s rozehřátým máslem a olejem. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a…
Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…