Krůtí topinka s houbami a sušenými rajčaty

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

400 g krůtích prsou
200 g čerstvých, nebo mražených hub
1 velká cibule
1 menší červená kapie
1 hrst hrášku
2-3 stroužky česneku
8 sušených rajčat naložených v oleji
1 kuřecí gelový bujón Knorr
½ dl vody, nebo vývaru
½ dl sladké smetany Rama 15%
sůl
pepř bílý
1 lžíce oleje
Dále:
krajíce chleba
olej
stroužek česneku
pár listů salátu little gem
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli na drobno, kapii a houby na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby a dusíme až do změknutí. Přidáme utřený česnek, hrášek, sušená rajčata, osolíme, opepříme a necháme ještě krátce podusit.

  3. Do druhé pánve s rozehřátým olejem dáme kousky masa, osolíme, opepříme a restujeme ze všech stran, až maso zbělá a je měkké.

  4. Hotové maso přendáme do pánve s houbami, přidáme vodu, bujón a za stálého míchání necháme rozpustit.
    Nakonec přidáme smetanu, kapii, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem, solí a necháme už jen krátce provařit.

  5. Servírujeme na osmažených topinkách potřených česnekem a obložených listy salátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí topinka s houbami a sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo