Kyselice z cuketového zelí, zahuštěná bramborem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut Polévky 0 názorů

Suroviny

1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 nožky čabajské klobásy
500 ml sterilovaného cuketového zelí
900 ml vývaru
200 ml sladké smetany
4 velké brambory
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 lžíce vepřového sádla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme polovinou vývaru a necháme slabým varem vařit 15 minut. 5 minut před koncem přidáme zelí i s nálevem.

  2. Mezitím dáme do druhého hrnce na kostičky nakrájené brambory, přidáme koření, trochu soli, zalijeme druhou polovinou vývaru a uvaříme doměkka.

  3. Po uvaření z brambor odstraníme koření, čtvrtinu brambor děrovanou naběračkou oddělíme stranou a rozšťoucháme. Zbytek přelijeme do hrnce s klobáskou, přidáme rozšťouchané brambory, smetanu a promícháme. Podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a ještě 2 minuty necháme provařit.

Poznámka

Cuketové zelí nakládáme každý rokhttps://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-ze...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselice z cuketového zelí, zahuštěná bramborem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo