Plněná kuřecí kapsa
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Listy mangoldu a špenátu pořádně umyjeme, necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme. Okapané listy si natrháme na kousky. Na olivovém oleji…
Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak…
Z listů špenátu vymačkáme vodu (pokud máme mražené) a nasekáme je. V misce rozšleháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a rozlisovaný česnek. Vše…
Tarhoňa jsou vaječné těstoviny v podobě kuliček, které se používají hlavně ve slovenské a maďarské kuchyni. Používá se jako zavářka do polévek, pro přípravu…
Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji…
Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně…
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malinké kousky. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Listový špenát propláchneme a také nakrájíme.Do…
Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10…
Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě…
Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu.Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno.Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme…
1) Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. 2) Zalejeme smetanou a přidáme tavený sýr. 3) Sýr necháme za stálého míchání rozpustit a lehce…
Nadrobno nakrájíme cibuli a orestujeme ji na olivovém oleji.Poté přidáme špenát a zalijeme 1 litrem vody.Vaříme maximálně 5 minut.Přidáme 2 pl smetany, podrcený česnek,…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem.Přidáme nakrájené špenátové listy a mléko. Povaříme.Přidáme na…
Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm zprudka orestujeme.Přidáme omyté špenátové listy a několik minut je dusíme, než zavadnou.…
Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pekáčku.Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno, špenát na kousky a pažitku…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen…
Plátky masa naklepeme, aby byly co nejtenčí, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme trochu špenátu, rajčat a sýru, zamotáme do rolky, upevníme párátkem a zprudka…
Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu. Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka,…
Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme…
1. V míse kuchyňského robotu nasekáme česnek na jemno, přidáme majonézu, zakysanou smetanou, sýr a citronovou kůru. Rozmixujeme dohladka. 2. Ze špenátu vymačkáme vodu a…
Špenátové listy omyjeme. Banán oloupeme, nakrájíme na kousky. Mražené ovoce případně necháme rozmrazit.Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme do vláčné…