Plněná kuřecí kapsa
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 104 kJ / 25 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,18 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,16 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 1,60 g |
| – cukry | 0,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak…
Listy mangoldu a špenátu pořádně umyjeme, necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme. Okapané listy si natrháme na kousky. Na olivovém oleji…
Z listů špenátu vymačkáme vodu (pokud máme mražené) a nasekáme je. V misce rozšleháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a rozlisovaný česnek. Vše…
Tarhoňa jsou vaječné těstoviny v podobě kuliček, které se používají hlavně ve slovenské a maďarské kuchyni. Používá se jako zavářka do polévek, pro přípravu…
Tato polévka je plná čerstvé zeleniny a díky cizrně skvěle zasytí. Tajemstvím skvělé chuti je restování zeleniny před vařením, díky kterému z ní získáte maximum aroma i…
Maso si naklepeme přes igelitovou folii na tenké plátky, které osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na plátky dáme špenátový list, pak plátek šunky, opět…
Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji…
Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10…
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malinké kousky. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Listový špenát propláchneme a také nakrájíme.Do…
Maso omyjeme, osušíme. Nakrájíme si plátky, které mírně naklepeme. Plátky posolíme, okořeníme sušeným česnekem a poklademe špenátovými listy. Plátky masa přehneme,…
Nejdříve ze všech přísad vypracujeme hladké těsto,které zabalíme a necháme 1/2 hod.v chladu.Pak těsto vyválíme a vložíme do kulaté formy těsto natáhneme až po okraje. …
Do vroucí osolené vody dáme fazolky a 10 minut povaříme. Uvaříme si vejce. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozmrazený špenát a…
Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu. Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka,…
Krajce chleba natrieme z 1 strany maslom, prerežeme na polovicu, dáme na plech a pečieme v rúre do zhnednutia. Medzitým si z vajec urobíme praženicu ( smaženici ),…
Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pekáčku.Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno, špenát na kousky a pažitku…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem.Přidáme nakrájené špenátové listy a mléko. Povaříme.Přidáme na…
Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s…
Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě…
Dobrá vaječná omeleta je klasická a oblíbená snídaně. Tentokrát ji připravíme s opečenými rajčaty a špenátovými listy. Do vaječné směsi pro lepší chuť vmícháme i trochu…
1) Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. 2) Zalejeme smetanou a přidáme tavený sýr. 3) Sýr necháme za stálého míchání rozpustit a lehce…
Polovinu polenty nakrájíme na plátky a vyložíme jí vymazaný pekáček. lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme kurkumou.Na pokrájené jarní cibulce podusíme špenát …
Špenát si trochu spaříme, přidáme nakrájenou klobásku na malé kousíčky, prolisovaný česnek a fazole, minutku necháme na největším plamenu, přidáme nakrájená rajčata a…