Makové řezy s borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenPokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu…
Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme na drobné kousky. Smícháme omáčky, víno, ocet a 60 ml nebo dle potřeby vody. Ve 2 lžících vody rozmícháme škrob. Do…
Očištěné a omyté kalamáry naporcujeme tak, že oddělíme hlavu (současně vyndáme vnitřní kost), chapadla a přísavky, aby zůstalo jen tělo. Prodávají se už i očištěné a…
Bílky se solí ušleháme, přidáme cukr a šleháme do tuha. Do tuhé hmoty přidáváme po jednom žloutky a mícháme metlou, přidáme mouku a promícháme. Z tohoto množství…
Meruňky omyjeme, osušíme a zbavíme pecek.Poté je rozmixujeme spolu s kokosovým mlékem na hladký krém. Podle chuti dosladíme. Případně můžeme dochutit citronem nebo…
Luštěniny uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme s luštěninami, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby…
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…
Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky. Do druhé misky nasypte ovesné vločky. Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby…
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí…
V kastrole si rozehřejeme olej. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa. Trochu…
Porce ryby omyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky…
Tuk, cukor a šťavu dobre vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom a vodu a dobre vymiešame. Primiešame klinček (hřebíček) a škoricu, mandle, strúhanú kôru, rum a…
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.Přimícháme…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme, ihneď prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.Fazuľku uvaríme tak, aby bola chrumkavá. Scedíme, prelejeme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na…
Do mouky, cukru a umletých oříšků nakrájíme máslo a vypracujeme těsto. Necháme v lednici ztuhnout. Pak vyválíme plát cca. 3-4 mm a vykrajujeme 2-3 cm velká kolečka.…
Ovoce nakrájíme na kostičky, přidáme ořechy a mandle.Pokapeme citronovou šťávou a zamícháme.
Nejprve si připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do…
Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky.Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem,…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné…
Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je…
Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.Na másle orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky a přidáme mouku, dobře promícháme a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Lokše z tvarohového těsta jsou neskutečně vláčné a jemné, stačí na ně jen pár ingrediencí a hotové jsou za chvíli
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Jak na výbornou pampeliškovou kávu: Z pražených kořenů ochucená kořením chutná skvěle, říká bylinkářka Linda