Avokádová snídaně
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky chleba jsem potřela trochou olivového oleje a opekla na grilovací pánvi z obou stran.V pánvi jsem rozehřála olivový olej a připravila 4 volská oka.Avokádo jsem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky chleba jsem potřela trochou olivového oleje a opekla na grilovací pánvi z obou stran.V pánvi jsem rozehřála olivový olej a připravila 4 volská oka.Avokádo jsem…
Bílky si vyšleháme do pevného sněhu, nakonec zašleháme citronovou šťávu a sladidlo.Solamyl prosijeme na povrch a už opatrněji do sněhu vmícháme.Hmotu dáme do zdobícího…
Na marinádu smícháme všechny suroviny. Maso necháme rozmrazit, důkladně omyjeme a osušíme a dáme marinovat na 0,5-1 hod. do lednice. Poté na steakové pánvi zprudka…
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem a utřete pomazánku. Nakonec…
1) Zelí si buď nakrájíme na menší kousky nebo dáme do mixéru. Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme a přidáme 1 lžičku…
Sardinky s mlékem, tvarohem a citronovou šťávou rozmačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, máslo, sýr, hořčici, pažitku, nastrouhané vychladlé…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Vejce vložíme do vody a od bodu varu necháme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut, teprve potom slijeme vodu a zalijeme studenou.Vejce oloupeme a…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby.Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme…
Zeleninu očistíme, bílou část pórku nakrájíme nadrobno, oloupaná jablka a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.Všechny ingredience dáme do větší mísy, pokapeme…
Saláty z kuchyně našich babiček i maminek nejsou zrovna kaloricky úsporné, ale zato jsou chuťově vymazlené. Jednu z hlavních složek často tvoří majonéza, v lepším…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky.V misce promícháme s olejem a citronovou šťávou.Jogurt ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami.Salát můžeme celý promíchat…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu.…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Tento oblíbený dort zaujme na první pohled díky své krásné zelené barvě. Tu korpusu dodá špenátové pyré. Dort naplníme jemným krémem z tvarohu a šlehačky, do kterého…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Příprava tohoto vynikajícího avokádového dezertu do skleničky je velmi snadná. Lahodný a osvěžující avokádový krém s lehce nasládlou, ořechovou chutí ve spojení s…
Šťavnatá kuřecí stehna, marinovaná v dobře ochucené marinádě, upečeme a podáváme se šťouchanými bramborami a smaženou cibulkou podlité výpekem. Tento jednoduchý oběd si…